Setari Cookie-uri

Parintele cosmeticelor

Creionul de sprancene, genele false, lip-glossul, anticearcanul, mascara waterproof, fondul de ten - sunt doar cateva din inovatiile prin care Max Factor a revolutionat industria cosmetica, oferind fiecareia dintre noi oportunitatea de a gusta din stralucirea Hollywood-ului.

Creionul de sprancene, genele false, lip-glossul, anticearcanul, mascara waterproof, fondul de ten - sunt doar cateva din inovatiile prin care Max Factor a revolutionat industria cosmetica, oferind fiecareia dintre noi oportunitatea de a gusta din stralucirea Hollywood-ului.

Creditat drept parintele machiajului modern, Max Factor nu este responsabil doar de inventarea machiajului pancake si a multor produse cosmetice cheie (atat pentru micul si marele ecran, cat si in afara acestora), el reprezentand, inca, inspiratia din spatele tendintelor si inovatiilor din industrie.

Inainte de Max Factor, cel care a dat sens notiunii de make-up, foarte putine reprezentante ale sexului frumos foloseau produse cosmetice.

In urma cu 130 de ani...

In urma cu 130 de ani, se nastea, in localitatea poloneza Lodz, fondatorul industriei produselor cosmetice, Max Factor. Dupa finalizarea studiilor acesta se angajeaza peruchier si make-up artist in Rusia, la Teatrul Imperial de la Curtea Tarului. La 20 de ani conducea deja propria afacere (un magazin dintr-o suburbie a Moscovei) cu parfumuri, produse de machiaj, peruci, creme si produse pentru par.

In 1902 Factor emigreaza in America, unde porneste cu dreptul, promovandu-si cu succes produsele in cadrul editiei din 1904 a unuia dintre cele mai renumite targuri de la acea vreme, St. Louis World's Fair.

Pe fondul avantului rapid luat de industria cinematografica in Los Angeles, Max Factor se muta, patru ani mai tarziu, la Hollywood, unde incepe colaborarea cu Teatrul Pantages si pune bazele Max Factor & Co.

In 1914, Max Factor a creat un tip de make-up special pentru actorii de film, care, spre deosebire de machiajul de teatru, considerat mult prea dramatic pentru marele ecran, nu curgea si nu se inchega, oferind acea naturalete dupa care tanjea intreaga industrie. In scurt timp, vedetele hollywoodiene faceau coada la usa studioului sau, dornice sa testeze acest nou tip de machiaj ("flexible greasepaint"), care a facut din Max Factor parintele produselor de machiaj special create pentru industria cinematografica.

E lesne de imaginat ca odata traita experienta unui ten impecabil si luminos, starurile de cinema au devenit dependente de inovatia Max Factor si in afara platourilor de filmare. Moment urmat, la scurt timp, de un altul, la fel de important, acela in care dorinta de a avea un look stralucitor s-a extins si in randul femeilor obisnuite. Insa de abia in 1927 a inceput distributia produselor Max Factor la scara larga.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 Noiembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.