Setari Cookie-uri

Ajuta-l la greu: 5 sfaturi anti-mahmureala

Vine petrecerea de Revelion. Mai mult ca sigur ca unul dintre apropiatii tai va petrece mai mult decat ii permite organismul... ce-i de facut in asemenea situatii?

Vine petrecerea de Revelion. Mai mult ca sigur ca unul dintre apropiatii tai va petrece mai mult decat ii permite organismul... ce-i de facut in asemenea situatii?

Evenimentele speciale sau cele mai tari petreceri au lasat in urma lor adesea si neplacuta mahmureala de a doua zi. Clasicele simptome (greata, dureri de cap, ameteli etc.) sunt cauzate de o serie de factori precum:

- Dilatarea vaselor de sange

- Nivelul scazut al zaharului din sange (alcoolul poate ingreuna capacitatea ficatului de metaboliza glucoza, fapt care produce o stare de oboseala constanta si lipsa puterii de concentrare)

- Acumularea toxinelor (cea mai importanta toxina produsa de prezenta alcoolului in sange - acetaldehida - poate duce la indezirabilele dureri de cap, inrosirea pielii, greata sau chiar varsaturi)

- Deshidratarea (alcoolul conduce la necesitatea urinarii dese, inhiband producerea hormonului care in mod normal protejeaza corpul impotriva deshidratarii)

Asadar, pentru a evita aparitia tuturor acestor situatii puteti apela la cateva trucuri care pot elimina efectele “de a doua zi”:

In primul rand trebuie sa beti cat mai multa apa pentru ca deshidratarea este probabil cel mai comun factor al persistentei mahmurelii.

Daca uitati sa beti apa inaine de a va duce la culcare atunci acesta sa fie primul lucru pe care il faceti imediat ce va treziti. Cu cat restabiliti mai rapid cantitatea de apa din organism cu atat mai repede isi va recapata acesta tonusul de dinainte.

Daca nu puteti bea apa atunci puteti opta pentru bauturile energizante sau sucurile de fructe neacidulate pentru ca sarurile, mineralele sau zaharul pot preveni hipoglicemia si implicit starea de ameteala.

De asemenea, evitati cafeaua si in general produsele care contin cofeina pentru ca in caz contrar se incetineste activitatea normala a metabolismului. In plus acestea sunt "faimoase" pentru efectul lor deshidratant.

Totodata, desi probabil nu veti fi foarte atrasi de ideea exercitiilor fizice atunci cand mahmureala va da batai de cap, acestea imbunatatesc activitatea circulatiei sangelui catre creier si restul corpului, fapt ce duce la o eliminare mai rapida a alcoolului.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 Decembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.