Setari Cookie-uri

Slabitul, blestem sub acoperire

De-a lungul anilor istoria ne-a plimbat prin tot ceea ce inseamna "tendinte" la capitolul "look" si in special al corpului si al rotunjimilor. Spre exemplu, din perioada antica si preistorica si pana la inceputul primului razboi mondial preferinta pentru femeile plinute si chiar grase prevala, intrucat acestea erau cele pe care se vedea ca au conditie materiala buna. Ei bine, situatia din zilele noastre a luat o intorsatura dramatica deoarece femeile slabute sunt cele avantajate si sunt mereu in lumina reflectoarelor. Asadar, dragele mele, suntem martorii unei adevarate involutii; majoritatea femeilor si in special fetelor cu rotunjimi s-au pus serios pe slabit, fara a sti insa ce implicatii are acesta.

De-a lungul anilor istoria ne-a plimbat prin tot ceea ce inseamna "tendinte" la capitolul “look” si in special al corpului si al rotunjimilor. Spre exemplu, din perioada antica si preistorica si pana la inceputul primului razboi mondial preferinta pentru femeile plinute si chiar grase prevala, intrucat acestea erau cele pe care se vedea ca au conditie materiala buna. Ei bine, situatia din zilele noastre a luat o intorsatura dramatica deoarece femeile slabute sunt cele avantajate si sunt mereu in lumina reflectoarelor. Asadar, dragele mele, suntem martorii unei adevarate involutii; majoritatea femeilor si in special fetelor cu rotunjimi s-au pus serios pe slabit, fara a sti insa ce implicatii are acesta.

In primul rand, complexele sunt semne evidente de probleme la nivel psihologic si in special, ale lipsei increderii de sine. O femeie mandra, cu caracter puternic este capabila sa-si puna in valoare tot ce are mai bun si din unele defecte sa faca calitati. In plus, este chiar foarte adevarat ca o femeie voluptoasa reprezinta o oaza de “apetisant” intr-o lume a anorexiei. Spre exemplu, daca o femeie are fundul mare, nu il va face sa para ca un minus, ci din contra, ca un avantaj, demonstrand, prin atitudine ca are o silueta de invidiat si se simte foarte bine in corpul sau. Sau sa luam alt exemplu: multe fete se plang de dimensiunea XXL a sanilor; dar asta e pura nebunie! Barbatii sunt atrasi de asa ceva si dupa cum spunea si Anatole France:"O femeie fara sani este ca un pat fara perne".

In al doilea rand, curele de slabire nenumarate duc la grave probleme de sanatatate. Mai mult chiar, daca ajungi in spital dindiferite motive (Doamne freest!) corpul are de unde sa isi ia ce are nevoie: din depunerile "de peste iarna". Ai astfel mult mai multe sanse de insanatosire daca ai ceva "economii".

In plus, daca doresti sa slabesti, cu cat ii dai mai putin, cu atat corpul tau se va obisnui sa cheltuiasca mai putin. Vei ajunge astfel sa nu mai slabesti nici cu o dieta extra-restrictiva. Cu alte cuvine, dupa nenumarate diete compozitia corporala se schimba, astfel incat cantitatea de grasime va fi mult mai mare si, deoarece grasimea este foarte usoara (pluteste pe apa), la aceleasi 60 kg, sa zicem, vei arata mult mai “pufoasa”. Sa nu mai mentionez si de efectul yo-yo al curelor de slabire, din pricina caruia ne vom alege cu dublul kilogramelor date jos dupa o cura de slabire, pentru ca, dupa cum bine stii, te vei reapuca de vechile obiceiuri alimentare.

Asa ca, dragelor, de ce sa luptam impotriva unor astfel de bunatati cu care nu ne-a inzestrat Dumnezeu pe multe, de ce sa nu luptam alaturi de ele, sa ni le facem aliate? Va garantez ca va veti simti mult mai bine dupa ce incepeti sa va acomodati in corpul propriu si sa fiti mandre de ceea ce aveti!

Un articol de Luminita Chelariu
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Ianuarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.