Setari Cookie-uri

Coafuri nemuritoare

Ce au in comun, in afara de celebritate, Louise Brooks, Farah Fawcett, Marilyn Monroe si Audrey Hepburn? Coafurile lor deosebite, nemuritoare, care, alaturi de talentul lor actoricesc, le-au ajutat pe vedete sa scrie istorie si sa fie sursa de inspiratie pentru milioane de femei din intreaga lume. Fiecare deceniu este dominat de cate o coafura, care a reusit sa invinga timpul si in anii 2000 sa revina cu succes pe podium si pe covorul rosu.

Ce au in comun, in afara de celebritate, Louise Brooks, Farah Fawcett, Marilyn Monroe si Audrey Hepburn? Coafurile lor deosebite, nemuritoare, care, alaturi de talentul lor actoricesc, le-au ajutat pe vedete sa scrie istorie si sa fie sursa de inspiratie pentru milioane de femei din intreaga lume.
Fiecare deceniu este dominat de cate o coafura, care a reusit sa invinga timpul si in anii 2000 sa revina cu succes pe podium si pe covorul rosu.

Cleopatra este una dintre primele femei care, desi avea mijloace de infrumusetare reduse, a reusit sa intre in istorie ca fiind una dintre cele mai frumoase si cochete doamne. Potrivit reprezentarilor de pe monede, regina avea fruntea ingusta si parul carliontat, dar William Shakespeare si Geoffrey Chaucer ii atribuie, in operele lor, o frumusete neobisnuita, demna de cei cu sange albastru. In 1959, Cleopatra este readusa la viata in filmul lui Joseph Maniewicz, unde Elizabeth Taylor face un rol memorabil.

Coafura actritei, parul lung, negru, cu breton geometric raman in istoria coafurilor nemuritoare.
Indiferent ca sunt blonde sau brunete, vedete ca Elena Basescu, Monica Belluci, Heidi Klum sau Nelly Furtado au readus-o pe Cleopatra la viata in 2007.

In anii '20, vedeta filmelor mute Louise Brooks scrie prima pagina din istoria tunsorii bob, cu breton. In anii '70, baietii de la Beatles vin cu un suflu nou pe piata muzicala si creeaza isterie in randul adolescentilor cu o coafura imprumutata de la doamne. In America coafura a fost redenumita, recent, „pob”, de la Posh+bob, cea care a readus-o la rampa. In 2006, Victoria Beckham devine sursa de inspiratie pentru milioane de femei din lumea intreaga cand renunta la parul lung in favoarea clasicului bob. In Romania, Andreea Raicu este cea care reuseste sa lanseze trend-ul, desi Andreea Esca sau Doina Levintza erau fidele acestei tunsori de ani intregi. Foarte multe vedete, autohtone sau internationale, le-au urmat pe cele 2 fashion-icon-uri si au adoptat noul hit in materie de tunsori.

Foto: Wikipedia.org
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
4 Ianuarie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.