Setari Cookie-uri

Ingredientele minune ale unei diete

Daca ati hotarat sa slabiti, insa nu vreti sa va infometati (si foarte bine faceti), trebuie sa stiti ca exista cateva "ingrediente minune" care va pot ajuta sa slabiti sanatos, sigur, si fara eforturi deosebite din partea voastra. Dar trebuie sa fiti constiente ca rezultatele nu pot sa apara peste noapte, insa avantajele constau in faptul ca ele sunt stabile, cele mai multe dintre aceste elemente avand drept rezultat modificarea metabolismului.

Daca ati hotarat sa slabiti, insa nu vreti sa va infometati (si foarte bine faceti), trebuie sa stiti ca exista cateva “ingrediente minune” care va pot ajuta sa slabiti sanatos, sigur, si fara eforturi deosebite din partea voastra. Dar trebuie sa fiti constiente ca rezultatele nu pot sa apara peste noapte, insa avantajele constau in faptul ca ele sunt stabile, cele mai multe dintre aceste elemente avand drept rezultat modificarea metabolismului.

1. Ceaiul verde

Este probabil cel mai cunoscut adjuvant in curele de slabire, intrand in compozitia ceaiurilor special concepute in acest scop. Este antioxidant si detoxifiant al organismului, prin actiunea lui diuretica. Accelereaza metabolismul, stimuleaza arderea grasimilor si in acelasi timp combate retinerea apei in organism.

Este bine sa va obisnuiti sa-l consumati zilnic, cate 1-2 l, specialistii recomandand sa inlocuiti cafeaua cu ceai verde. Evitati sa beti insa inainte de culcare, mai ales daca aveti probleme cu somnul, caci el contine cofeina. Pentru prepararea infuziei de ceai verde trebuie neaparat sa respectati urmatorul ritual: dupa ce apa a dat in clocot, asteptati sa se raceasca putin si abia apoi puneti o lingura de frunze uscate. Daca le adaugati cat timp apa este inca fierbinte, ceaiul isi pierde din proprietatile binefacatoare. Acoperiti vasul si lasati sa se infuzeze timp de 10 minute. Incercati sa-l beti neindulcit, desi are un gust amarui, intr-un timp foarte scurt va veti obisnui cu aroma lui. Daca nu reusiti, este preferabil sa folositi miere, insa in cantitati foarte mici, cat sa indulciti putin gustul.

2. Vitamina C

Este de un real ajutor in mentinerea siluetei si eliminarea surplusului de kilograme. Este un puternic antioxidant si participa la procesul de formare a colagenului. Intrucat pielea are un procent ridicat de colagen, Vitamina C este recomandata si pentru mentinerea elasticitatii acesteia, care poate fi afectata in timpul procesului de slabire.

Consumati vitamina C de trei ori pe zi, dupa mesele principale. Rezultatele pot sa apara si dupa o luna, in acest timp se slabesc cam 2 kilograme, dar bineinteles ca ele depind foarte mult si de propriul organism.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 Ianuarie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.