Setari Cookie-uri

Cearcane si ochi obositi

Tratamente pentru cearcane si ochi obositi

Ochii sunt organele prin intermediul carora cunoastem frumusetea, farmecul imaginilor externe, dar in acelasi timp ofera celorlati o imagine foarte completa despre ceea ce se intampla in interiorul nostru. Expresia ochilor da expresie intregii figuri, intinereste sau imbatraneste, ofera indicii asuptra stilului de viata, asupra sanatatiii generale, starii de spirit si chiar asupra inteligentei. De aceea este foarte important sa-i ingrijim cum se cuvine, si nu numai pentru rolul lor estetic ci pentru importanta lor deosebita in procesul cunoasterii si in viata omului in general.

Cum stilul de viata este foarte alert, ni se intampla de multe ori sa ne confruntam cu problema cearcanelor sau a ochilor obositi. Exista anumite tratamente care va pot ajuta sa inlaturati aceste neajunsuri. Totusi, o remarca se impune: daca ochii sunt foarte obositi si pleoapele umflate, incercati sa nu fortati foarte mult, chiar daca apelati la astfel de tratamente.Odihniti-va mai bine, sau relaxati-va intregul corp pentru cateva minute, tinand ochii inchisi si acoperiti cu palmele, pentru a fi tinuti in intuneric complet.

Ochii obositi, umflati

In cazul in care observati ca nu reactionati la tratamente si aceasta problema se permanentizeaza, este posibil sa va confruntati cu o afectiune care impune consultarea medicului specialist.

Tratamente naturiste

- Pentru a inlatura oboseala ochilor, aplicati comprese alternative, calde si reci, care au un efect inviorator. Terminati intotdeauna cu cele reci, care, pe langa efectul inviorator, intaresc muschii oculari.

- Ideale pentru ochii umflati sunt compresele cu ceai de tei. Aplicati astfel de comprese si mentineti-le timp de 15-20 de minute.

- Un alt tratament pentru ochii obositi, umflati, se bazeaza pe zer. Aplicati pe ochi comprese inmuiate in zer rece, de la frigider, pana cand simtiti ca s-au incalzit. Schimbati-le cu altele noi si repetati acest procedeu de cate ori aveti nevoie pentru a va relaxa ochii. Clatiti-va apoi ochii cu apa calduta si incheiati tot cu apa rece.

- In acelasi scop se pot folosi si doua linguri racite la congelator. Umeziti lingurile si lasati-le in frigider pana cand ingheata. Folositi-le apoi lipind partea concava de pleoape timp de cinci minute. Se pot aplica si pentru pleoapa inferiora, iar la final executati miscari usoare pe intregul ochi.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
4 Februarie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.