Setari Cookie-uri

Machiaj ultra rapid

Ati observat cat de mult ne schimba un machiaj bine realizat. Dar cum procedam pentru a obtine miracolul si acasa?

Ati observat cat de mult ne schimba un machiaj bine realizat. Dar cum procedam pentru a obtine miracolul si acasa? Cea mai buna metoda pentru insusirea corecta a tainelor machiajului este exercitiul. Dupa mai multe incercari veti descoperi care sunt culorile ce va avantajeaza, unde trebuie sa insistati si la ce trebuie sa renuntati pentru a nu fi prea incarcat.

De aceea ne-am gandit sa va oferim cateva modele. Pornind de la acestea voi puteti sa le diversificati, sa schimbati culorile, sa combinati in functie de tinuta, de momentul zilei, de eveniment, ten sau culoarea parului. Dar nu uitati: incercati, incercati, experimentati! Nu exista mister in arta machiajului, exista numai dorinta si placerea de a-l realiza.

Exista cateva etape esentiale pentru a obtine machiajul perfect:

1. Pregateste-ti pielea. Inainte de a incepe machiajul propriu-zis ai nevoie ca pielea ta sa fie curatata si hidratata. Demachiaza-te si apoi aplica pe ten, pe gat si pe decolteu crema.

2. Urmeaza aplicarea bazei de machiaj. Cand alegi fondul de ten , ai grija ca acesta sa fie apropiat de tonul tau natural. Nu incerca niciodata fondul de ten pe mana, deoarece ea are o nuanta usor diferita fata de cea a tenului. Desi in general se recomanda un ton putin mai deschis decat cel natural, am observat ca cele mai multe femei opteaza pentru o nuanta cu un ton mai inchis. Ceea ce nu este rau, insa aveti grija sa fie numai cu un ton mai inchis, altfel se creeaza o discrepanta prea mare. Aplicarea fondului de ten incepe cu zona T, apoi se extinde pe intreaga fata, pe gat si pe decolteu.

3. Al treilea pas consta in aplicarea pudrei. Daca aveti unele defecte ceva mai evidente, precum o bubita sau un cos, aplicati corector numai pe zona respectiva si intindeti-l usor, apoi aplicati pudra. Pentru zona ochilor folositi produse speciale pentru cearcane. Daca fondul de ten este cremos se poate folosi si acesta, dar este preferabil un anticearcan.

4. Nu uitati sa va aranjati si sprancenele. Corectati usor forma cu ajutorul unui dermatograf sau chiar cu un fard aplicat cu pensula. Folositi maro inchis sau negru, in functie de culoarea naturala. Se poate aplica si putina crema pentru a fixa firele.

5. Pentru un aspect proaspat, se poate folosi si fardul de obraji, pentru acei bujori in obrajori. Folositi tonuri deschise de roz sau piersica, pentru ten mai deschis, respectiv mai inchis. Pentru a fi sigure ca aplicati corect fardul de obraz, folositi un truc: zambiti si aplicati pe forma pe care o dobandesc in acest moment pometii.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Februarie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.