Setari Cookie-uri

Dantura sanatoasa

O buna parte din farmecul zambetului nostru este data de calitatea danturii. Chiar daca expresia noastra este atragatoare si simpatica, in momentul in care dezvelim niste dinti galbeni si neingrijiti tot famecul se risipeste

O buna parte din farmecul zambetului nostru este data de calitatea danturii. Chiar daca expresia noastra este atragatoare si simpatica, in momentul in care dezvelim niste dinti galbeni si neingrijiti tot famecul se risipeste.

Este adevarat ca acum dantura poate sa fie refacuta complet, dar exista si unele tratamente la care putem sa recurgem oricand, fara sa avem nevoie de interventii complicate si costisitoare, care au rezultate satisfacatoare ce pot sa amane anumite interventii si in unele cazuri chiar sa le faca inutile.

Intarirea si albirea dintilor

• Periati-va dintii de doua ori pe sapatamana cu zeama de lamaie si bicarbonat de sodiu. Inmuiati periuta uscata mai intai in zeama de lamaie si apoi in bicarbonat, periati ca de obicei dintii si apoi faceti gargara inainte sa clatiti definitiv. Aceste produse intaresc si refac aciditatea gingiilor si albesc dintii.

• Tot pentru albirea dintilor se poate folosi sarea de bucatarie. Inmuiati un tampon de vata sau un disc demachiant in sare si frecati usor dintii.

• Pentru intarirea dintilor si prevenirea sau chiar stoparea cariilor dentare se recomanda inlocuirea zaharului cu miere. Se stie ca dulciurile afecteaza puternic dantura si zaharul consumat sub orice forma are acest rezultat.

De aceea incercati sa reduceti consumul de zahar daca nu puteti sa il eliminati si inlocuiti-l cu miere, care face minuni la nivelul danturii.

• Mestecati o frunza proaspata de salvie dupa ce v-ati periat dintii, aceasta ii intareste si ii curata. Salvia are numeroase proprietati benefice, in trecut vrajitoarele obtineau din ea elixirul tineretii. Ea favorizeaza circulatia si dezintoxicarea organismului, fiind un depurativ natural, asa ca de ce sa nu profitam de ceea ce ne ofera din belsug natura?

Curatarea gurii

Exista si cateva produse excelente pentru gargara sau folosite pe post de apa de gura, care pot fi preparate in casa si au rezultate deloc inferioare celor obtinute cu produse din comert. Unele dintre aceste produse pot fi folosite cu succes in special de catre fumatori.

• Clatiti-va gura cu infuzie de musetel in combinatie cu suc de lamaie
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 Martie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.