Setari Cookie-uri

Machiajul obrazului

Un obraz ingrijit si frumos transmite semnale puternice masculilor in cautare de frumusete si prospetime. Evident ca i se poate intampla si celui mai bine ingrijit obraz sa sufere in anumite perioade sau din diferite cauze si aspectul tenului sa nu mai fie la fel de atragator

Un obraz ingrijit si frumos transmite semnale puternice masculilor in cautare de frumusete si prospetime. Evident ca i se poate intampla si celui mai bine ingrijit obraz sa sufere in anumite perioade sau din diferite cauze si aspectul tenului sa nu mai fie la fel de atragator. Din fericire putem sa recurgem oricand la trusa de frumusete si sa mascam defectele.

Atat fondul de ten cat si pudra acopera imperfectiunile si imprima tenului un aspect sanatos. Pe langa aceste considerente estetice ele au si efecte benefice pentru piele deoarece protejeaza tenul de factorii externi. Insa produsele folosite trebuie sa treaca testul calitatii si sa fie folosite corect. Regula de baza a machiajului obrazului este aceea ca niciodata nu aplicam produse cosmetice inainte de a folosi o crema de zi, hidratanta, pe care o masam si asteptam sa patrunda bine in piele. Iar la finalul zilei niciodata sa nu va culcati fara sa va curatati in prealabil cu grija obrazul

Incursiune in trecut

Daca ati crezut ca pudrele reprezinta o descoperire a timpurilor moderne, mai ganditi-va odata. Pudrele colorate erau folosite chiar si de triburile salbatice in ceremoniile religioase sau pentru a-si cladi masca de razboi. Oamenii au descoperit in urma cu mii de ani puterea de atractie a anumitor culori aplicate pe piele si au folosit aceasta descoperire. Egiptenii sunt recunoscuti pentru tehnica foarte minutioasa a machiajului, pentru obraji folosind in mod deosebit farduri sau pudre pe baza de cimbru.

Avansand foarte mult, in secolele XVIII si XIX constatam predominanta pudrelor albe, in ton cu tendintele acelor vremuri, in care erau la mare cautare tenurile deschise, asociate cu aristocratia. In secolul XX celebra Coco Chanel a lansat odata cu pudra si puful, care a devenit un element indispensabil trusei cosmetice.

La inceputul anilor ’80 machiajul a devenit fluid si natural, creat cu pudre translucide in tonuri apropiate pielii: roz, bej, piersica. Iar in zilele noastre noi ne putem bucura de nenumarate optiuni in materie de machiaj, in permanenta aparand produse noi, revolutionare.

Fondul de ten

Cand alegeti fondul de ten trebuie sa tineti cont si de tipul tenului vostru. In cazul tenurilor normale sau uscate se recomanda un fond de ten fluid sau crema, iar persoanele cu ten gras ar trebui sa aleaga un fond de ten compact, care are o mare putere de acoperire insa usuca pielea. Daca folositi fond de ten compact aplicati inainte fardul de obraz.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
12 Martie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.