Setari Cookie-uri

Protejeaza-te de soare

Miros de flori, gaze ce zumzaie nestingherit in aer, parfum de salcam, trilurile pasarilor, razele solare ce strapung norisorii albi de pe cerul albastru, e clar primavara s-a instalat confortabil. Atmosfera s-a incalzit considerabil iar noi vrand-nevrand suntem expusi razelor solare.Sa fie bine, sa fie rau?

Miros de flori, gaze ce zumzaie nestingherit in aer, parfum de salcam, trilurile pasarilor, razele solare ce strapung norisorii albi de pe cerul albastru, e clar primavara s-a instalat confortabil.
Atmosfera s-a incalzit considerabil iar noi vrand-nevrand suntem expusi razelor solare.Sa fie bine, sa fie rau?

Soarele are si partile sale bune dar si partile sale rele. Nu te poti expune la soare fara sa-ti iei masuri de protectie, lotiuni, creme cu SPF. O expunere necontrolata la soare creste riscul cancerului de piele. Pentru a intelege importanta produselor cosmetice cu factor de protectie solara trebuie sa stiti ca daca va veti expune la soare veti folosi produse cu factori de protectie diferiti.

De exemplu daca aveti pielea alba sunteti expusi arsurilor solare, fapt ce va impune
achizitionarea de produse cu factor de protectie mare. In primele zile de expunere la soare veti folosi produse cu factor de protectie mare iar pe parcurs factorul de protectie va scadea.

Daca aveti un ten masliniu veti folosi produse cu factor de protectie mai scazut decat in cazul persoanelor cu tenul foarte alb.

Tenul foarte alb necesita cea mai mare protectie solara, apoi mai scazand cifra factorului de protectie trecem la tenurile un pic mai inchise si tot asa pana ajungem la tenurile foarte inchise la culoare pentru care este nevoie de foarte putina protectie solara.

Indiferent daca cerul este innorat sau nu, trebuie sa folosim un produs care sa ne protejeze impotriva razelor solare. Acest lucru trebuie facut zilnic, asa cum dimineata ne demachiem si ne tonifiem tenul tot asa la finalul ritualului de imfrumusetare trebuie sa aplicam o crema hidratanta cu factor de protectie solara. Daca aveti alunite sau afectiuni la nivelul pielii riscul de cancer de piele creste, evident in cazul in care nu luam nicio masura de protectie.

Nu trebuie sa tratam soarele ca pe vinovatul numarul unu.Nu-i asa! Pe de alta parte soarele ajuta in infranarea unor boli si prevenirea lor.

De exemplu cateva minutele de stat la soare asigura doza necesara de vitamina D, raspunzatoare pentru asimilarea calciului in oase, lucru de luat-aminte in cazurile de anemie sau osteoporoza.
Nu stiu daca stiti dar acest lucru se aplica si in cazul pasarilor. De exemplu la tara, puii de gaina, cand au cateva zile trebuie sa stea un pic la soare pentru a li se asimila calciul in oase, adica pentru formarea vitamiei D.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Aprilie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.