Setari Cookie-uri

Dieta pentru un corp suplu in costumul de baie

Vine vara, bine-mi pare... sau nu. Nu stiu altii cum sunt, dar cum incepe sa se incalzeasca, eu nu am decat o singura grija: cum sa scap de kilogramele in plus acumulate pe timp de iarna, astfel incat sa ma pot simti bine pe plaja, in costum de baie.

Vine vara, bine-mi pare… sau nu. Nu stiu altii cum sunt, dar cum incepe sa se incalzeasca, eu nu am decat o singura grija: cum sa scap de kilogramele in plus acumulate pe timp de iarna, astfel incat sa ma pot simti bine pe plaja, in costum de baie.

An de an imi propun sa incep o dieta din timp, una sanatoasa, care sa ma ajute sa slabesc incet, dar sigur si sa nu ma ingras apoi dublu fata de cat am slabit (pentru ca stim toate, din pacate, din experientele personale, ca asa se intampla in cazul dietelor drastice). Din pacate, de fiecare data aman momentul inceperii dietei si sfarsesc prin a ma infometa cu o saptamana inainte de plecarea la mare.

Pentru ca stiu ca multe dintre voi aveti aceeasi problema, m-am gandit sa va propun sa slabim impreuna. Cum? Cu ajutorul unei diete sanatoase, stabilindu-ne scopuri reale si usor de obtinut.
Asadar, in aceasta saptamana, va propun sa slabim 2 kilograme. Da, da, numai 2. Pentru ca timp avem, sa ne infometam nu are sens, iar daca incepem din acest moment si continuam sa ne alimentam sanatos, pana in vara, vom arata superb!

diete Iata asadar, cateva principii pentru dieta din aceasta saptamana. Spun “principii” pentru ca nu sunt adepta dietelor care impun ore fixe de masa, sau alimente bine stabilite si nici a acelor regimuri de slabire care ne obliga sa cantarim fiecare calorie pe care o inghitim.

Dietele ca stil de viata

Ne-am obisnuit sa privim dietele ca pe un episod negru din viata noastra. Inainte de a incepe un regim de slabire ne gandim numai la chinurile prin care vom trece timp de x saptamani si ne lasam “torturate” de foame numai in numele siluetei pe care o vom avea dupa ce acest “chin” va fi luat sfarsit. Total gresit!

O dieta nu trebuie sa fie privita drept un episod din viata noastra, ci ca un nou stil de viata. Schimbarile mici din alimentatia noastra fac marile diferente. Cunosc, spre exemplu, persoane care au ajuns la greutatea dorita numai prin eliminarea painii din alimentatia zilnica. In rest, mancau orice, in frunte cu prajituri si ciocolata. E drept, ca nu s-au transformat dintr-o zi la alta in fotomodele, dar dupa un an aveau greutatea ideala, mancand tot ce le poftea inima.

Asadar, o prima sugestie ar fi sa incercati sa eliminati din dieta zilnica un singur aliment care contine multe calorii, pe care il mancati zilnic si caruia nu ii veti simti in mod deosebit lipsa. Painea este un asltfel de exemplu, bauturile acidulate un altul, cartofii, fainoasele… lista poate continua.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 Mai 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.