Setari Cookie-uri

Invata sa previi imbatranirea cu cremele potrivite!

Imbatranirea reprezinta unul dintre cele mai studiate procese fiziologie, fiind obiectul de cercetare in universitati de prestigiu din intreaga lume. Pana la acest moment specialistii nu au elucidat complet mecanismul prin care organismul uman imbatraneste, insa un fapt este clar: imbatranirea incepe la nivelul celor mai fine structure din organism. Pe de-o parte, intra in discutie o posibila varsta incriptata in structura genetica (intuita de foarte mult timp cat iti este dat sa traiesti), si pe de alta parte se vorbeste despre actiunea factorilor exogeni asupra structurii generice, factori care pot grabi sau dimpotriva, pot incetini procesul de imbatranire sau macar simptomele acestuia.

Imbatranirea reprezinta unul dintre cele mai studiate procese fiziologie, fiind obiectul de cercetare in universitati de prestigiu din intreaga lume. Pana la acest moment specialistii nu au elucidat complet mecanismul prin care organismul uman imbatraneste, insa un fapt este clar: imbatranirea incepe la nivelul celor mai fine structure din organism. Pe de-o parte, intra in discutie o posibila varsta incriptata in structura genetica (intuita de foarte mult timp – “cat iti este dat sa traiesti”), si pe de alta parte se vorbeste despre actiunea factorilor exogeni asupra structurii generice, factori care pot grabi sau dimpotriva, pot incetini procesul de imbatranire sau macar “simptomele” acestuia.

De ce va povestesc despre toate aceste mecanisme? Pentru ca putem interveni asupra factorilor exogeni, folosindu-i pe cei benefici pentru a intarzia procesul de imbatranire si in egala masura pentru a inlatura factori nocivi.

Soarele este unul dintre acesti factori nocivi, cel putin atunci cand vorbim despre actiunea sa asupra tenului tau. Sigur, e foarte placut sa te bronzezi si sa dobandesti o nuanta de ciocolata, insa pretul pentru cateva saptamani de bronz este foarte mare: riduri precoce si accentuarea liniilor deja aparute sunt exemplele fericite din sirul efectelor adverse determinate de expunerea la soare, insa lista culmineaza cu arsurile severe si cancerul de piele.

nivea Pentru a te proteja de toate aceste efecte, Nivea a lanseat crema DNAge de protectie solara, pentru fata, SPF 30, produs care protejeaza pielea ta impotriva reactiilor adverse provocate de radiatiile UV. Crema isi exercita efectul in profunzimea pielii si implicit a celulelor, pana la nivelul ADN-ului pe care il protejeaza ul impotriva actiunii nocive a razelor solare si a imbatranirii premature a pielii. In plus, Nivea DNAge are o serie de alte avantaje:

• Protejeaza impotriva petelor si ridurilor cauzate de soare
• Are o consistenta fina, usoara si un parfum placut, proaspat
• Este impermeabila
• Ofera protectie imediata impotriva radiatiilor UVA si UVB
• Poate fi utilizata zilnic, indiferent de anotimp
• Se aplica pe fata, decolteu si maini

Este bine de stiut ca o crema de protectie solara nu trebuie folosita numai la plaja! Indiferent ca este soare sau nu, trebuie sa fim constienti totusi ca pielea noastra este expusa permanent la radiatii UV. Si, din pacate, acestea nu sunt tocmai prietenoase cu pielea! Acum stim care este actiunea lor si faptul ca ele patrund in profunzime in tesuturile pielii, cauzand imbatranirea ei prematura, deoarece ataca ADN-ul din nucleul celulelor. Primele semne prin care se manifesta imbatranirea pielii sunt ridurile superficiale si petele de pe piele. Radiatiile UVB sunt principalele responsabile de arsurile solare, dar pot, de asemenea, sa afecteze celulele si chiar sa provoace cancer de piele.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Ianuarie 2006
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.