Setari Cookie-uri

Feel sexy: mascara

Prima mascara a fost inventata in secolul XIX de catre Eugene Rimmel. Denumirea produsului vine de la italiana maschera insemnand masca.

Prima mascara a fost inventata in secolul XIX de catre Eugene Rimmel. Denumirea produsului vine de la italiana „maschera” insemnand „masca”.

In 1913, ingrijorat de metodele prin care sora sa Mabel incerca sa-si innegreasca privirea, riscand sa-si afecteze vederea, chimistul american T.L. Williams a conceput o formula pe baza de praf de carbune si vaselina, sa o ajute sa aiba genele mult visate.

Vazand succesul pe care il are Mabel cu noile sale gene, Williams s-a gandit sa comercializeze produsul, fondand compania Maybelline (nume rezultat din combinatia Mabel si Vaseline).

De abia in 1957 a luat nastere mascara moderna, cu ajutorul Helenei Rubinstein.

„Rimelul” ramane o piesa de rezistenta in arsenalul frumusetii oricarei femei, oferind un plus de expresivitate ochilor.

Iti poate oferi o privire de vis, insa trebuie sa stii cateva lucruri pentru frumusetea si sanatatea ochilor tai:

O mascara poate fi folosita maxim 6 luni de cand e deschisa.

Pentru a preveni uscarea, evita sa agiti pensula in interiorul tubului.

Daca ti se pare ca mascara ta s-a uscat, un remediu bun este strecurarea unei picaturi fie de ulei de ricin, fie de demachiat.

Alege o mascara ce are o pensula mica si subtire, aplicarea se face mai bine si in plus te va ajuta sa-ti pui in valoare fiecare geana.

Aplica putina pudra sub ochi inainte de a-ti imbraca genele in mascara. Acest mic truc te va ajuta sa indepartezi urmele eventualelor accidente.

E recomandata folosirea unui balsam sau gel incolor inaintea aplicarii tusului. Exista mascara prevazuta cu 2 capete, unul dintre ele fiind o astfel de baza.

Aplica mascara dupa fard de pleoape sau tus. Acesta se poate scutura pe gene si astfel, distrugi look-ul elaborat al ochilor.

Odata ce ai aplicat mascara, asteapta 5 secunde inainte de a clipi, pentru a nu-ti strica machiajul.

Nu arunca pensulele vechi! Spala-le bine si foloseste-le apoi sa separi genele, sa inlaturi surplusul si sa le finisezi aspectul.

Brunetelor, satenelor inchis si caruntelor li se recomanda mascara de culoare neagra. Blondele si satenele deschis pot folosi cu incredere mascara maro. Roscatele sunt fericite din acest punct de vedere, lor fiindu-le permise ambele culori.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 Septembrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.