Setari Cookie-uri

Ochi stralucitori

Orele petrecute in fata calculatorului, noptile pierdute, expunerea la fumul de tigara si poluarea zilnica din marile orase sunt principalii factori ai imbatranirii premature a ochilor. Cu siguranta ai observat si tu primele semne ale acestui fenomen atat de raspandit chiar si in randul adolescentelor: ochii isi pierd sclipirea si par obositi, apar cearcane, pungi si, dupa o vreme, neplacutele riduri de la pliurile pleoapei.

Orele petrecute in fata calculatorului, noptile pierdute, expunerea la fumul de tigara si poluarea zilnica din marile orase sunt principalii factori ai imbatranirii premature a ochilor. Cu siguranta ai observat si tu primele semne ale acestui fenomen atat de raspandit chiar si in randul adolescentelor: ochii isi pierd sclipirea si par obositi, apar cearcane, pungi si, dupa o vreme, neplacutele riduri de la pliul pleoapei.

Ochii luminosi si stralucitori sunt semnul unei stari de sanatate bune a intregului organism. Numeroasele cure de slabire drastice, lipsite de vitamine, nu aduc un aport suficient de nutrienti pielii, astfel incat aceasta nu se mai poate hrani si isi pierde elasticitatea. Mizeaza pe fructe, lactate, legume verzi si proteine (in special cele provenite din galbenusul de ou), dar si pe suplimente de multivitamine si minerale, mai ales daca tii diverse cure de slabire. Cea mai importanta vitamina responsabila pentru sanatatea ochilor tai, avand si efect antioxidant, este vitamina A (retinolul), pe care o gasesti in morcovi, ardei grasi, rosii si lapte integral.

Pe langa o dieta corespunzatoare, relaxarea joaca si ea un rol deosebit de important in infrumusetarea privirii. Dupa o zi stresanta la job sau la scoala, petrece zece minute intr-o camera intunecata, cu ochii inchisi, pentru a-i detensiona. Poti utiliza de asemenea comprese cu infuzie de musetel, pe care le tii pe pleoape in timp ce stai intinsa. Inainte de culcare, maseaza-ti zona din jurul ochilor cu suc de castravete si te vei trezi dimineata cu o piele tonifiata.

Insa toate aceste sfaturi nu sunt de ajuns, in special daca esti “norocoasa” posesoare a unor cearcane sau pungi sub ochi. In acest caz, dimineata si seara, maseaza-ti pielea din jurul ochilor cu un strop de ulei de migdale sau, si mai bine, cu o crema hidratanta de calitate, deoarece formula complexa a acesteia contine mai multe principii active si agenti nutritivi. Acest masaj trebuie sa fie ferm, dar delicat si sa contureze intregul spatiu al orbitei – porneste de jos, din coltul intern al ochiului si termina cu arcada, presand pielea usor cu buricele degetelor.

De asemenea, in cazurile mai deosebite, poti apela la cremele depigmentante (atentie, acestea pot avea efecte secundare neplacute, in sensul ca pielea se poate depigmenta neuniform!) sau la terapia cu laser impotriva cearcanelor, realizata intr-o clinica de specialitate.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
23 Octombrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.