Setari Cookie-uri

Frumusete cu buget redus

In aceasta perioada de recesiune, trebuie sa invatam sa economisim cat mai mult si, in acelasi timp, sa ramanem ingrijite si frumoase. Cum poti urma un program complet de ingrijire a tenului, corpului si parului cu un buget redus? Te invatam noi!

In aceasta perioada de recesiune, trebuie sa invatam sa economisim cat mai mult si, in acelasi timp, sa ramanem ingrijite si frumoase. Cum poti urma un program complet de ingrijire a tenului, corpului si parului cu un buget redus? Te invatam noi!

Iata pasii pe care trebuie sa-i urmezi:

Zilnic

Incepe fiecare zi spalandu-ti tenul cu apa minerala – aceasta este varianta de buget redus a pulverizarii matinale cu apa termala. Apa minerala naturala romaneasca este bogata in substante esentiale si, in plus, nu contine calcar sau clor, precum apa de la robinet.

Urmeaza apoi programul clasic de ingrijire a pielii in trei pasi: curatare, tonifiere si hidratare. In functie de tipul tau de ten, alege un demachiant (daca ai pielea uscata sau normala), gel de curatare (ten mixt sau gras) sau o spuma delicata de curatare (ten sensibil). Cauta in magazine cosmetice fara parabeni si, in special daca ai tenul sensibil, fara parfum. Poti gasi produse cosmetice de calitate si ieftine la producatorii din Romania, precum Elmiplant, Farmec, Cosmetic Plant, Gerocossen, Favisan sau Gerovital.

Dupa dus, aplica intotdeauna o lotiune anticelulitica sau un lapte de corp hidratant, masand temeinic corpul. Astfel, pielea ta va fi ferma si hidratata si vei economisi o multime de bani pe care ar fi trebuit sa-i dai pe masaje sau impachetari.

Saptamanal

Pentru a mentine frumusetea tenului, este esential sa aplici saptamanal o masca adaptata nevoilor pielii tale. Poti cumpara din comert o masca film pentru peeling, de curatare sau hidratare (gasesti produse accesibile si eficiente la Avon sau Freeman), insa iti poti prepara si tu, acasa, o masca naturista. Click aici pentru a citi 5 sugestii de retete de masti naturale – alege una dintre ele sau pune in practica o alta reteta naturista pe care o preferi!

Un alt pas pe care trebuie sa-l faci in fiecare saptamana este peeling-ul corporal, ce poate fi realizat, din nou, cu produse ieftine cumparate de-a gata sau cu o reteta preparata de tine. Una dintre cele mai eficiente retete de peeling este combinatia dintre sare marina (se gaseste in magazinele cu profil naturist sau la supermarket), un strop de ulei de masline si miere. Prin exfoliere, elimini celulele moarte de la suprafata pielii, lasand-o curata si proaspata.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 Martie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.