Setari Cookie-uri

Secretele din struguri

O data cu venirea toamnei ne putem bucura de efectul benefic al tuturor fructelor care apar prin gradini. Daca iubesti fructele, atunci acesta este momentul sa faci o vizita prin piata si sa vii acasa incarcata cu bunatati.

O data cu venirea toamnei ne putem bucura de efectul benefic al tuturor fructelor care apar prin gradini. Daca iubesti fructele, atunci acesta este momentul sa faci o vizita prin piata si sa vii acasa incarcata cu bunatati.

Printre cele mai apreciate fructe de toamna se numara si strugurii. Bogati in vitamine, minerale, glucide si proteine, strugurii sunt recomandati in special pentru curele de detoxifiere. Cura cu struguri te poate ajuta sa indepartezi din organism acumularile de toxine, E-uri si alte substante nocive ce iti afecteaza metabolismul.

Aceasta cura iti va imbunatati starea generala de sanatate, iti va intari sistemul imunitar, si iti va conferi un surplus de energie. Tot ce trebuie sa faci e sa manaci struguri, acestia inlocuind deserturile. Pentru a-ti ajuta organismul sa faca fata cu succes curei de detoxifiere e indicat sa mananci cat mai sanatos, renuntand la sucurile acidulate, la prajeli, la dulciuri sau alcool, si micsorand considerabil portiile de mancare.

Strugurii se mai folosesc si in numeroase tratamente naturiste pentru ten. Cea mai simpla modalitate de a-i utiliza e sa rupi cateva boabe in doua, sa le scoti semintele, si sa iti stergi fata (inclusiv zona de sub ochi) cu jumatatile de struguri. Dupa ce ai facut miscarea asta timp de 2-3 minute, clateste fata cu apa calda.

Mai poti incerca si una dintre urmatoarele retete pentru a-ti reimprospata tenul.

1. Masca de fata pentru arsuri solare

Daca te-a prins soarele pe strada fara palarie si iti arde fata poti incerca o masca hranitoare cu struguri numai buna pentru a calma arsurile solare. Zdrobeste cam un bol de boabe de struguri albi. Amesteca pasta cu o lingurita de miere de albine si adaug-o pe fata spalata cu apa si inca umeda. Las-o sa actioneze pentru 10-15 minute dupa care clateste cu apa calduta.

2. Masca hranitoare

De pe taramuri frantuzesti am adunat pentru voi o masca de fata pe baza de struguri ce hraneste tenul prin transferul antioxidantilor, vitaminele si mineralelor din boabe in piele.

Pentru aceasta masca ai nevoie de vreo 10 boabe de struguri (albi sau negri), o lingura de argila alba, si o lingurita de ulei natural din miez de caise. Strugurii se zdrobesc intr-un bol pe masura, se adauga argila si se amesteca pana se formeaza o pasta. Daca sucul de struguri nu e suficient pentru a lega compozitia, se mai pot adauga cateva picaturi de apa. Se incorporeaza uleiul de caise si se aplica pe tenul spalat in avans cu apa calda. Se lasa 15 minute, dupa care se curata cu ajutorul unui disc demachiant. In final se sterge fata cu putina apa de trandafiri.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Septembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.