Setari Cookie-uri

PETA, vedeta si pla...nurile de dieta

Oare cat din curentul ingurgitarii de tip vegetarian are de-a face cu salvarea regnului animal si cati dintre noi ne lasam convinsi de noul stil de a manca doar pentru ca ne garanteaza scaderea in greutate? Cum pronosticurile anunta pentru urmatorii 5 ani o crestere cu 19% a pietei pentru cei care papa sanatos, sau constiincios, poate ca ar fi o idee buna sa mai adaptam si prin ograda noastra armonia om-animal pe care celebritatile din America se incranceneaza sa o ridice in slavi.

Oare cat din curentul ingurgitarii de tip vegetarian are de-a face cu salvarea regnului animal si cati dintre noi ne lasam convinsi de noul stil de a manca doar pentru ca ne garanteaza scaderea in greutate? Cum pronosticurile anunta pentru urmatorii 5 ani o crestere cu 19% a pietei pentru cei care papa sanatos, sau “constiincios”, poate ca ar fi o idee buna sa mai adaptam si prin ograda noastra armonia om-animal pe care celebritatile din America se incranceneaza sa o ridice in slavi.

La romani, din experienta mea proprie, vegetarienii sunt destul de scumpi la vedere, iar intrebarea care flutura pe fetele socate ale celor din jur cand refuzi halca de carne este mai mereu: “De ce? Din dragoste de animale sau pentru ca vrei sa slabesti?” In spiritul sinceritatii, eu sunt lacto-vegetariana din motive pur egoiste. Tinzand spre empatie, recunosc si validitatea “luptatorilor” pentru drepturile animalelor de a fi lasate in plata Domnului – asta in conditiile in care preotii si bunicii nostri vin cu argumente din Biblie ca sa justifice macelul drept porunca dumnezeiasca. Sa fim seriosi, omul secolului XXI incalca atatea porunci “divine” incat preferintele alimentare nici nu merita rostite sub patrafir.

Revenind! Activistii pe probleme etice sunt, intr-adevar, o pasare rara intr-o Romanie preocupata in cel mai bun caz cu sterilizarea cainilor - si, in majoritatea cazurilor, cu subzistenta proprie de pe-o zi pe alta. In stratosferele glamour-oase ale Tarii Tuturor Posibilitatilor, insa, vegetarienii fac valuri cu proteste si reclame, si alte actiuni de gen care se desfasoara sub umbrela PETA, asociatia Oamenilor pentru Tratamentul Etic al Animalelor. Umbrela are din ce in ce mai multe spite, recrutate dintre celebritati si nu numai (uitati-o de exemplu pe canadianca Ashley Fruno, membra a organizatiei care s-a postat pe 2 septembrie in fata unui mall din Kuala Lumpur, imbracata intr-o rochie...apetisanta, la propriu!); valurile se sparg in capetele minoritatii omnivore.

Un exemplu care a facut inconjurul presei mondiale este infamul atac verbal al Pamelei Anderson la adresa lui Jessica Simpson, din iunie 2008. Pieptoasa iepuroaica blonda a profitat de ocazia intrarii in direct la un emisiune australiana de radio pentru a o improsca pe cantareata pop cu injurii ca “bitch” si “whore”. Jessica a fost rastignita cu fulgi cu tot pe altarul vegetarianismului infocat pentru ca indraznise sa se lase fotografiata intr-un tricou imprimat cu motto-ul: “Real girls eat meat” (“Fetele adevarate consuma carne).
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
8 Octombrie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.