Setari Cookie-uri

6 tratamente naturiste cu argila

Folosirea argilei in tratamente naturiste de infrumusetare e o practica cu o vechime considerabila. Pe langa rolul cosmetic aceasta mai are si unul medical fiind utilizata in tratarea unor afectiuni si in detoxifierea organismului.

In domeniul cosmetic argila, un produs bogat in substante minerale precum magneziu, zinc sau calciu, este folosita in special pentru curatarea pielii de toxine si uleiuri. Proprietatile ei bactericide, antiseptice si regeneratoare o fac ideala pentru ingrijirea tenului matur sau cu probleme. Aceasta curata pielea in profunzime lasand-o neteda si catifelata.
Exista o multitudine de tipuri de argile (diferentiate dupa culoare, indicator al unei compozitii diferite) ce se gasesc in comert la preturi accesibile. Cel mai cunoscut tip de argila este cea verde, ideala pentru absorbtia excesului de sebum ceea ce o recomanda persoanelor cu un ten gras. Argila rosie, pe de alta parte, e indicata mai ales persoanelor cu tenul uscat si sensibil. Mai exista si o varianta alba (ideale pentru detoxifierea tenului uscat), roz (folosita pentru calmarea iritatiilor pielii), galbena (recomandata tenului gras) sau albastra (pentru toate tipurile de piele), fiecare cu proprietatile ei deosebit de valoroase. Ti-am pregatit cateva retete pe baza de argila care sa te ajute sa iti ingrijesti tenul.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 Octombrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.