Setari Cookie-uri

5 Sfaturi pentru un Somn Odihnitor

Tii minte zilele acelea de vacanta in care simteai ca nu ai nici o grija pe lume; zilele acelea lenese, relaxante urmate de nopti calme care te incarcau de energie?

Tii minte zilele acelea de vacanta in care simteai ca nu ai nici o grija pe lume; zilele acelea lenese, relaxante urmate de nopti calme care te incarcau de energie?

Vacanta s-a terminat si toata relaxarea si calmul adunat incepe sa se spulbere o data cu teancurile de hartii ce se aduna pe biroul tau sau cu sunetele sfasietoare ale claxoanele masinilor care te innebunesc in fiecare dimineata in drum spre lucru. Singurul lucru la care poti sa te gandesti e ca ai dori ca toate sa dispara pentru a te putea dormi linistita din nou.

Cu gandul la asta, astazi ti-am pregatit cateva metode simple care sa te ajute sa te relaxezi dupa o zi ingrozitoare de munca. Aceste mici sfaturi iti vor ajuta atat corpul cat si mintea sa ajunga in acea stare premergatoare unui somn care sa te reincarce cu energie. De aceea iti recomandam ca in fiecare seara sa incerci sa le pui in practica, macar partial.

1. Pregateste-ti o baie calda.

Daca nu ai renuntat la cada de baie in favoarea cabinei de dus, atunci poti incerca acest mic tratament minune. Umple cada cu apa calda (nu fierbinte) si adauga ulei esential de lavanda. Efectele acestuia sunt numeroase: iti calmeaza mintea si iti relaxeaza muschii tensionati. Mai poti adauga si ulei esential de musetel, deoarece acesta reduce eventualele umflaturi si iritatii ale pielii. Ramai in apa calda cam 15-20 de minute, acordand timp plantelor sa isi exercite puterile benefice asupra ta.

Daca doresti sa te tratezi cu o baie luxurianta, apeleaza la ajutorul catorva lumanari parfumate. Poti pune si un cd cu muzica relaxanta pe fundal pentru a izola zgomotele de afara. Insa nu da volumul muzicii prea tare; tine minte ca scopul tau e acela de a te relaxa, nu de asculta muzica.

Dupa baie tamponeaza usor pielea cu un prosop moale. Nu freca pielea cu putere deoarece nu vei reusi decat sa o usuci excesiv si sa o iriti.

2. Ocupa-te de maini si de picioare

Pielea de pe maini se degradeaza foarte usor si in cazul in care nu ai grija de ea, e posibil ca mainile tale sa imbatraneasca mai repede decat ar trebui. Pentru a preveni acest lucru, adauga o cantitate bogata de crema hidratanta pentru maini pentru a le reda tonusul normal.

Dupa o zi intreaga pe tocuri, e necesar sa te ocupi si de talpi. Aminteste-ti ca acestea suporta toata greutatea ta. Cea mai buna metoda de relaxare e un masaj la talpi. Pentru asta poti solicita ajutorul partenerului tau de viata. Daca rugamintile tale nu functioneaza, incearca sa apelezi la un nevinovat santaj sau la un mic schimb.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
8 Noiembrie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.