Setari Cookie-uri

10 modalitati diferite de relaxare

�Sportul� preferat al romanilor, si probabil nu doar al nostru, e statul in fata televizorului. Cand vrem sa ne relaxam luam telecomanda in mana, ne trantim pe canapea si gata. Daca nu e televizorul e calculatorul. Ne uitam la filme, ascultam muzica, vorbim cu prietenii pe messenger, ii urmarim pe facebook, sau pur si simplu trecem de la o pagina de internet la alta cautand ceva ce nici noua nu ne e prea clar.

‘Sportul’ preferat al romanilor, si probabil nu doar al nostru, e statul in fata televizorului. Cand vrem sa ne relaxam luam telecomanda in mana, ne trantim pe canapea si gata. Daca nu e televizorul, e calculatorul. Ne uitam la filme, ascultam muzica, vorbim cu prietenii pe messenger, ii urmarim pe facebook, sau pur si simplu trecem de la o pagina de internet la alta cautand ceva ce nici noua nu ne e prea clar.

Si totusi daca ai ‘norocul’ sa muncesti toata ziua cu ochii intr-un monitor atunci astfel de activitati nu reusesc sa te relaxeze asa cum ar trebui. Uneori nimic nu e mai placut decat sa inchizi televizorul si calculatorul si sa recurgi la una dintre modalitatile clasice de destindere.

1. Tine un jurnal in care sa scrii lucrurile ce ti-au marcat ziua. Nu trebuie sa fie opera de arta ci doar cateva randuri prin care sa te descarci nervos. Ce te-a dezamagit in ziua respectiva? Te simti vinovata de ceva? Ai facut ceva de care esti foarte mandra? Cu ajutorul acestei activitati vei avea si tu ocazia de a-ti clarifica anumite aspect. Poate ca scrisul intr-un jurnal pare ceva ce i s-ar potrivi mai degraba unei adolescente insa nu exista nici un motiv pentru a nu profita de asta.

2. Citeste cuiva. Gaseste o carte buna si citeste-i partenerului tau sau unui membru al familiei. In felul acesta vei antrena intreaga familie intr-o activitate placuta, educativa si relaxanta ce aminteste de serile victoriene in care toata familia se aduna in camera de zi si se relaxau dupa o zi de munca citind, cantand etc. Daca ai ceva timp si dispozitia necesata poti incerca sa te inscrii intr-un program de voluntariat in care sa mergi sa le citesti batranilor singuri sau copiilor orfani.

3. Creaza un album foto personalizat. Scoate toate pozele aruncate prin cutii, hotaraste ce inseamna pozele acelea pentru tine si pune-le intr-un album foto astfel incat sa reflecte sentimentele tale. Adauga text unde e necesar, foloseste creioane colorate si orice alte ajutoare de acest tip si transforma un album foto dintr-o colectie de poze intr-o bucatica din viata ta, o poveste care sa te reprezinte.

4. Scrie o scrisoare unui prieten drag care locuieste departe. Chiar daca varianta electronica e mult mai rapida, nimic nu poate inlocui emotia unei scrisori, atat pentru cel care o scrie dar mai ales pentru cel care o primeste.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
12 Februarie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.