Setari Cookie-uri

4 sporturi lejere la moda

Sportul inseamna sanatate. Iti pune sangele in miscare, are efecte pozitive asupra aparatului respirator, ca sa nu mai zicem de faptul ca te ajuta sa arzi caloriile si sa iti dezvolti muschii. Insa sportul poate fi si el o moda, una cat se poate de sanatoasa.

Sportul inseamna sanatate. Iti pune sangele in miscare, are efecte pozitive asupra aparatului respirator, ca sa nu mai zicem de faptul ca te ajuta sa arzi caloriile si sa iti dezvolti muschii. Insa sportul poate fi si el o moda, una cat se poate de sanatoasa.

Ideea de sport ca moda ne aminteste de moda verde; toata lumea are de castigat, astfel incat faptul ca se poarta sa faci sport nu poate decat sa ne bucure. Un stil de viata sanatos nu e un concept nou, dar felul in care alegi sa fii sanatos difera de la o perioada la alta si de la o persoana la alta. Sporturile ce urmeaza nu sunt nici pe departe noi, insa ele au intrat in vizorul publicului (majoritar feminin) in ultimii cativa ani vedetele contribuind mult la popularizarea lor.

E vorba aici de activitati fizice lejere ce se adreseaza unui public foarte larg, unele dintre ele fiind accesibile si persoanelor ce au trecut de prima tinerete, persoanelor fara forma fizica sau celor cu diferite probleme de sanatate. Acestea te pot ajuta sa iti cunosti si sa iti controlezi corpul imbunatatind postura, flexibilitatea si capacitatea de concentrare.


Castiga un telefon Samsung Diva. Click aici pentru detalii!

1. Stretching

Exercitiile de stretching presupun miscari ce intind muschii la maxim pentru a ii detensiona apoi dupa o perioada data (in jur de 15-30 de secunde, in functie de fiecare exercitiu). In timp, ele cresc tonusul muscular, intaresc tendoanele, imbunatatesc flexibilitatea corpului si cresc capacitatea de relaxare fixica si mentala. Stretchingul poate fi o rutina de sine statatoare sau poate face parte dintr-un program de exercitii fizice reprezentand incalzirea sau relaxarea de dupa.

Stretchingul se poate face oriunde, de la sala de sport si pana la intimitatea propriei case. Ca orice alt sport, stretchingul are si el nevoie de o incalzire usoara care sa pregateasca organismul astfel incat exercitiile sa aiba efect maxim. Apoi exercitiile se fac treptat si intr-un ritm lent concentrandu-te asupra intinderii fiecarui muschi si mentinerii pozitiei. Dupa fiecare intindere urmeaza o relaxare totala a regiunii. Respiratia corecta e foarte importanta cand vine vorba de stretching aceasta dictand tensionarea si detensionarea musculara.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Martie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.