Setari Cookie-uri

Frumusetea si sanatatea ochilor

Pe buna dreptate se spune ca ochii reprezinta oglinda sufletului. Reflecta trairile noastre si ne lumineaza expresia fetei. Pentru a face permanent o impresie buna, trebuie sa acordam o importanta deosebita pielii sensibile din jurul ochilor.

Cum ingrijim pielea sensibila din jurul ochilor

Pe buna dreptate se spune ca ochii reprezinta oglinda sufletului. Reflecta trairile noastre si ne lumineaza expresia fetei. Pentru a face permanent o impresie buna, trebuie sa acordam o importanta deosebita pielii sensibile din jurul ochilor.

Extrem de fina si subtire, pielea din jurul ochilor se rideaza foarte usor. Liniile fine, ridurile de expresie se formeaza mai des in aceasta zona, in special daca nu se intretine zilnic printr-o ingrijire adecvata. Soarele este un alt factor care actioneaza direct asupra ochilor, usuca pielea si faciliteaza aparitia ridurilor. De aceea, cand straluceste puternic, se recomanda utilizarea ochelarilor de soare cu filtru UV. Pe timpul verii, acestia nu mai reprezinta doar un simplu accesoriu ci un remediu pentru protejarea ochilor.

Indiferent de anotimp, cremele hidratante sunt indispensabile, in mod deosebitl cele concepute special pentru ochi. Acestea nu contin coloranti sau parfum, au acelasi pH ca si lacrimile si se absorb mult mai usor decat o crema obisnuita. Produsele destinate ingrijirii ochilor se gasesc si sub forma de gel sau ser revitalizant. Acestea pot constitui chiar o buna baza de machiaj.

Cine nu se confrunta dimineata cu problema cearcanelor? Pentru estomparea acestora sunt recomandate cremele in a caror componenta se gasesc: retinol, vitamina K sau produsele care contin ingrediente vegetale. Castravetele inmoaie si improspateaza pielea iar extractul de iedera stimuleaza circulatia sangelui.

Cearcanale nu sunt doar consecinta a lipsei somnului sau a oboselii, acestea pot avea drept cauza si o alimentatie nepotrivita. Pentru a elimina aparitia cearcanelor si a facilita o mai buna circulatie a sangelui sunt recomandate anumite alimente. Dintre acestea exemplificam: morcovi, legume verzi, fructe, cruditati iar seara este recomandata o cana de lapte cald.

Si machiajul poate fi o modalitate eficienta pentru estomparea defectelor. Anticearcanul trebuie sa fie ales cu atentie, in ton cu pielea, insa mai deschis decat fondul de ten. Pungile de sub ochi reprezinta o alta problema aparuta dimineata. Pentru tratarea acestora se recomanda cremele antiinflamatorii cu extract de ceai verde, pentru a reduce surplusul de apa.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 Aprilie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.