Setari Cookie-uri

Masti naturale si fresh

Pe langa distractie, cluburi, mare, plaja si soare, anotimpul calduros reprezinta si zile caniculare, transpiratie abundenta si, implicit, mai mult sebum decat de obicei. De aceea fata noastra are nevoie de mai multa ingrijire pe timpul verii.

Pe langa distractie, cluburi, mare, plaja si soare, anotimpul calduros reprezinta si zile caniculare, transpiratie abundenta si, implicit, mai mult sebum decat de obicei. De aceea fata noastra are nevoie de mai multa ingrijire pe timpul verii.

Fructele si legumele de sezon contin numeroase vitamine, minerale, antioxidanti si fibre si reprezinta o sursa ideala pentru buna functionare a organismului. De asemenea, acestea pot inlocui cu succes o masca de fata din comert, oferind aceleasi rezultate. In plus, in functie de fructele folosite, poti obtine masti nutritive, calmante, hidratante, exfoliante.

1. Hranitoare

Mastile hranitoare trebuie folosite de femeile de orice varsta, indiferent de tipul de ten (normal, uscat, gras, mixt). Pentru astfel de masti, pe langa fructe si legume, sunt necesare si galbenusul de ou (contine 17% proteine, 33% grasimi, vitaminele A, D, E si B), mierea si laptele.

Realizeaza o masca din un galbenus de ou, o banana pisata, bucati marunte de castravete si de mar. Amesteca-le bine si cu ajutorul unei spatule aplica-le pe fata demachiata si curata in profunzime. Lasa sa actioneze pentru 15 minute. Poti inlatura masca daca inmoi un prosop curat in apa si apoi te stergi pe fata sau, poti sa te speli doar cu apa calduta.

Acest tip de masca este benefica pentru tenul tau pentru ca, pe langa hidratare, acesta actioneaza si asupra ridurilor.

2. Tonice

Mastile tonice stimuleaza circulatia sangelui si ajuta si la masarea muschilor fetei, fiind ideale pentru tenul obosit, lipsit de vitalitate.

Pentru o astfel de masca sunt necesare: 5 capsune, o rosie, un morcov taiat in bucati mici si un iaurt. Daca ai mixer, este indicat sa il folosesti pentru a realiza o pasta omogena. Aplica masca pe fata si las-o sa actioneze pentru 10 minute.

Sfat: foloseste o astfel de masca in special seara, cand ajungi obosita de la munca. Pe langa prospetimea tenului, te vei inviora si tu datorita mirosului puternic al capsunelor.

3. Calmante

Pentru realizarea unei masti calmante, pe langa celelalte ingrediente, este necesar si ceaiul (de tei sau de musetel). Ceaiul de tei este recomandat pentru tenul gras, cu pori dilatati.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Mai 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.