Setari Cookie-uri

5 sfaturi pentru un ten sanatos

Deja am trecut de o perioada in care meteorologii au emis o avertizare de cod galben pentru temperaturi ridicate. Soarele, desi este un bun aliat pentru persoanele dornice de un bronz uniform si de lunga durata, este si un dusman periculos al pielii noastre.

Deja am trecut de o perioada in care meteorologii au emis o avertizare de cod galben pentru temperaturi ridicate. Soarele, desi este un bun aliat pentru persoanele dornice de un bronz uniform si de lunga durata, este si un dusman periculos al pielii noastre.

Pentru a putea afisa o piele fina si curata pe intreaga perioada a verii trebuie sa urmezi cativa pasi simpli, insa extrem de importanti.

1. Demachiaza-te in fiecare dimineata

Este indicat sa folosesti demachiant atat seara, inainte de culcare, cat si dimineata. In timpul noptii glandele secreta sebum, iar acesta trebuie indepartat pentru a nu incarca porii si a elimina aspectul de ten lucios.

Achizitioneaza-ti un demachiant fara grasimi, care sa iti curete in profunzime tenul. Daca esti adepta produselor home made, poti prepara unul din iaurt si o jumatate de lingurita de miere.

2. Schimba produsele cosmetice

In perioada calda umiditatea este mai ridicata decat in restul anului, iar pielea ta va avea nevoie de mai putina hidratare decat de obicei.

Inlocuieste produsele pe care le-ai folosit de-a lungul iernii si primaverii cu unele special concepute pentru aceasta perioada a anului.Renunta la crema hidratanta in favoarea uneia care sa iti lase porii sa respire.

De asemenea, foloseste produse cosmetice waterproof (fond de ten, fard de pleoape, ruj si mascara) pentru un machiaj perfect de-a lungul intregii zile.

3. Crema cu protectie solara

Inainte de a pleca de acasa foloseste o crema speciala cu protectie solara pentru fata. Este indicat sa aplici crema o data la 3-4 ore, insa daca mergi la plaja aplica lotiunea protectoare la fiecare doua ore sau imediat dupa ce ai iesit din apa deoarece apa o va inlatura.

Crema cu protectie solara te protejeaza de razele nocive ale soarelui, contine numeroase vitamine si minerale si lupta impotriva simptomelor de imbatranire ale pielii.

4. Protejeaza-te de bacterii

Temperaturile ridicate din timpul verii creeaza un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor. Si cum mainile sunt cele mai expuse bacteriilor, acestea trebuie protejate. De aceea este recomandat ca in anotimpul cald sa ne spalam mainile cat mai des cu sapun si apa calda si sa avem intotdeauna in poseta servetele umede sau produse antibacteriene (spray-uri sau geluri).
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
30 Iunie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.