Setari Cookie-uri

4 pasi pentru smokey eyes

Machiajul a devenit o adevarata arta, femeile ajungand sa piarda ore intregi in fata oglinzii pentru a se aranja inainte de a iesi in oras.

Machiajul a devenit o adevarata arta, femeile ajungand sa piarda ore intregi in fata oglinzii pentru a se aranja inainte de a iesi in oras.

Desi a aparut in urma cu 2 ani, machiajul smokey eyes, caracterizat prin senzualitate si mister, a ramas unul dintre cele mai folosite machiaje, fiind intalnit si in randul starurilor de la Hollywood.
Urmeaza pasii necesari pentru obtinerea unui smokey eyes si mandreste-te cu opera ta!

Pasul 1 – pregatirea tenului

Un machiaj perfect este sinonim cu un ten de portelan, fara cusur. Pentru ca machiajul sa reziste este indicat sa aplici baza de machiaj. Continua cu fondul de ten, care trebuie sa fie in aceeasi nuanta cu pielea tenului si uniformizat pe intreaga suprafata a fetei. Pentru aplicare, foloseste degetele, pensula sau buretei umeziti.

Nu aplica fond de ten doar in zona fetei, ci continua si cu gatul si linia decolteului.

Pasul 2 – accentueaza sprancenele

Daca nu ai fost inzestrata cu sprancene perfecte, nu iti face probleme deoarece exista solutii. Una dintre ele este reprezentata de sublinierea liniei sprancenelor.

Pentru o forma frumos arcuita si bine conturata ai nevoie de un pieptene, cu ajutorul caruia sa aranjezi firele rebele, si de un fard intr-o nuanta putin mai deschisa decat culoarea naturala a sprancenelor tale. Foloseste o pensula subtire si fina si urmeaza linia sprancenelor, insistand pe jumatatea interioara a acestora.

Pasul 3 – machiajul ochilor

Incepe prin a aplica putin creion dermatograf negru in jurul ochiului, folosind o pensula fina. Intinde creionul, accentuand zona pleoapei superioare, exact deasupra genelor. Continua putin catre extremitate pentru un aspect de codita.

Adauga un fard de culoare maro mat sau maduro colorado (culoarea trabucului) pe pleoape, iar pentru zona de sub arcada foloseste o nuanta deschisa de bej.

Ofera stralucire ochilor cu ajutorul unui fard sidefat sau cu sclipici (se foloseste doar pentru partea interioara a pleoapei). In functie de preferinte, poti opta pentru o nuanta de gri, alb, maro deschis sau culori mai indraznete precum roz, mov, albastru, galben, verde sau rosu.

In coltul din zona interioara aplica putin alb sidefat, iar in zona exterioara aplica o nuanta mata de negru. Pentru arcada foloseste crem deschis mat.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Iulie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.