Tendintele de machiaj in 2010

Tendintele de machiaj in 2010
Kudika
4 Februarie 2010

Cuvintele cheie ale acestui sezon sunt proaspat si impulsiv" spune Pat McGrath Global Creative Director pentru P&G Beauty, referindu-se la abordarea super-moderna. E o noua atitudine plina de incredere, care a incendiat domeniul machiajului. Pentru prima data, dupa multe sezoane, am stiut de la inceput ca totul este asa cum trebuie sa fie. A fost o reactie instictuala care nu a necesitat niciun efort suplimentar."

Ceea ce Pat descrie drept "cei 10 pasi pentru un machiaj reusit" reprezinta, de fapt, o reactie adversa la exces. Nimeni nu poate tine pasul cu excesele continue si astfel s-a nascut aceasta abordare mai democratica" explica ea. Este modul in care femeile obisnuite folosesc machiajul. Pentru anumite prezentari, Pat a folosit doar trei elemente care evidentiaza fie buzele, fie ochii.

Chiar daca acest sezon se bazeaza pe un look minimalist, acesta este foarte puternic, ne asigura ea. Este un look care degaja optimism si care foloseste nuante vesele si pline de culoare.

Informatii & imagini oferite de P&G Beauty

Valentino s-a oprit asupra un public mai tanar, sezonul acesta fiind inspirat de „modul in care o tanara ar purta o creatie Valentino”, ceea ce a influentat-o pe Pat McGrath sa picteze pe un fond de creion negru care acopera intreaga pleoapa in forma unei jumatati de migdale, astfel incat atunci cand ochiul este deschis "se creeaza senzatia fluturarii unei aripi indraznete”.
Modelele feminine Gucci au folosit putin machiaj in acest sezon, iar Pat a aplicat un machiaj in trei trepte pentru a crea “un look modern mai simplu care sa se armonizeze cu hainele care au transmis un mesaj foarte puternic." Elementul de baza al acestui look a fost repezentat subliminal prin apropierea liniei genelor, intr-un amestec de nuante de maro si negru.
Foto: Tendinta Lashes & Lines la Clements Ribeiro

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.
Setari Cookie-uri