Setari Cookie-uri

Parul lung si stralucitor: Cum sa iti faci parul sa creasca mai repede

Cum sa faci sa ia un par sanatos, frumos, bogat si stralucitor?Iata cateva sfaturi utile care speram sa iti fie de ajutor!

Nu stiu daca ti s-a intamplat vreodata sa traiesti senzatia ca ai vrea ca parul tau sa creasca peste noapte chiar daca abia te-ai tuns asa cum visai de ceva timp. Sau daca ai cateodata impresia ca parul tau mai degraba ar da inapoi decat sa creasca.

Si poate ca visezi la un par lung de Ileana Cosanzeana, dar genetica nu te ajuta si nici tu nu stii ce sa faci mai exact in aceasta privinta.

Se mai spune ca depinde si de "mana" persoanei care te tunde si de tehnica acesteia care ar putea sa contribuie la o crestere mai rapida a podoabei capilare, insa noi am descoperit si am si testat cateva trucuri care ajuta firul de par sa creasca mai repede. Sunt trucuri la care poate nu te-ai fi gandit, altele poate ca le-ai incercat deja, dar cu siguranta functioneaza asa ca le-am detaliat un pic mai jos.

Trucuri care contribuie la cresterea rapida a firului de par

Citește și:

foto: fotomodel, Shutterstock

1. Foloseste pieptanul cand parul este ud si peria cand acesta este uscat

Pieptanul se foloseste pentru descurcarea parului, pentru indepartarea produselor de styling si pentru indepartarea altor impuritati, asa ca acesta se foloseste atunci cand parul este ud. Se recomanda un pieptan cu dintii mari si rari pentru a evita ruperea firelor de par.

Peria de par se foloseste atunci cand parul este uscat pentru ca aceasta stimuleaza circulatia sangelui la nivelul scalpului si ajuta la reducerea secretiei de sebum.

2. Clateste-te cu apa rece

Poate ca ti se va parea o masura extrema, insa este un truc foarte eficient. Apa fierbinte este excelenta atunci cand vrei sa faci o baie si sa te reaxezi, insa nu este benefica parului tau reusind sa il distruga in timp.

Foloseste apa un pic mai rece atunci cand te clatesti pe cap pentru a evita uscarea firului de par si a stimula circulatia periferica a scalpului.

Citește și:

3. Tunde-ti varfurile regulat

Stiu ca auzi asta ori de cate ori mergi la coafor si ori de cate ori citesti cate ceva legat de ingirjirea parului tau. Fie ca iti vine sa crezi sau nu, in momentul in care varfurile tale se deterioreaza si incep sa se despice, cresterea firului de par este incetinita semnificativ. Staful nostru este sa mergi o data la doua luni sa iti tunzi varfurile atat cat este nevoie pentru ca parul sa arate sanatos.

4. Foloseste o masca naturala

Parul tau are mereu nevoie de o ingrijire speciala, de minerale, vitamine si ingrediente nutritive pentru un aspect sanatos. O data pe saptamana este indicat sa aplici o masca naturala care sa ofere parului tau elementele nutritive de care are nevoie.

5. Bea minimul necesar de apa pe zi

Asa cum stim deja, hidratarea porneste din interior si se realizeaza in primul rand printr-un consum de apa optim. Acel minim de doi litri de apa pe zi ajuta intr-o proportie foarte importanta la cresterea eficienta si sanatoasa a parului.

Citește și:

6. Odihneste-te suficient

Somul este si el foarte important in ceea ce priveste cresterea parului pentru ca acesta tinde sa creasca mai mult atunci cand corpul nostru se afla in repaos. Asadar, dormi cele 8 ore pe zi pentru ca in acest fel energia ta va fi mereu aceeasi, organismal tau va fi mai sanatos si parul va creste mai repede.

7. Poarta parul desprins

Stii senzatia aceea de eliberare cand iti dai sutienul jos? Ei bine, asa se simte si parul tau cand renunti la elasticul de par si alte accesorii care il sugruma efectiv. In momentul in care parul este prins, nu mai poate respira asa cum trebuie si automat acest lucru incetineste cresterea.

foto prima pagina: femeie tanara si frumoasa, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
17 Noiembrie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.