Setari Cookie-uri

Totul despre celulita

Inestetica celulita reprezinta o problema ce afecteaza majoritatea femeilor facandu-le sa se fereasca de fuste scurte si sa isi ascunda costumele de baie. Stiti prea bine cum puteti recunoaste pielea afectata de celulita; aceasta are un aspect neplacut de coaja de portocala. Celulita poate afecta atat femei cat si barbati (desi femeile sunt intr-adevar mai predispuse), atat persoane slabe cat si persoane plinute zonele tinta ale acesteia fiind fesele, coapsele si abdomenul.

3. Care sunt tipurile de celulita?
Exista patru etape distincte de dezvoltare a celulitei:
Stadiul 1- desi nu exista inca simptome aparente, se poate observa in cadrul unei examinari amanuntite facuta de specialist. Acesta poate constata modificari minore in organizarea celulelor de grasime de sub piele. De asemenea, in momentul in care strangi pielea intre degete vei observa o mica modificare a aspectului acesteia.
Stadiul 2- zona afectata devine usor dureroasa la palpare sau strangere, pielea pare sa isi piarda din elasticitate iar atunci cand incordezi muschii pielea devine palida si capata un aspect neplacut.
Stadiul 3- aceasta e vizibila atat prin haine foarte stramte cat si atunci cand partea respectiva nu este acoperita.
Stadiul 4- pe langa aspectul neplacut, unele regiuni din zonele afectate pot deveni si dureroase. Oxigenarea zonei e defectuaosa, circulatia limfatica lasa si ea de dorit astfel incat pot aparea si vergeturi.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 Ianuarie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.