Setari Cookie-uri

Ingrijirea tenului pe timp friguros

Fiecare ten are problemele lui, mai multe sau mai putine, dar o data cu scaderea temperaturilor si cresterea vitezei vantului acestea par sa se agraveze. In fiecare iarna fata noastra ne reaminteste ca trebuie sa ii acordam o atentie deosebita. Pentru a face fata efectelor sezonului rece trebuie sa tii cont de cateva mici aspecte.

Ingrijirea tenului uscat
Pentru posesoarele unui ten uscat iarna poate fi un mic cosmar personal. Pielea e mai intinsa ca de obicei si se usuca exagerat de mult. Pe timp de iarna aceste probleme devin din ce in ce mai greu de prevenit si tratat.
- pentru curatare – cauta o lotiune cu actiune hidratanta care lasa in urma un start protector. Nu folosi sub nici o forma sapun atunci cand te speli pe fata; sapunurile degreseaza indepartand uleiurile naturale ale pielii.
- pentru hidratare- aplica o crema hidratanta pe tenul putin umed pentru a pastra pielea acea umezeala. Seara foloseste o crema de noapte puternic hidratanta.
Foloseste saptamanal o masca exfolianta, neaparat usoara (la fel de bine poti folosi si un scrub), pentru a imbunatati functia de bariera a pielii. O data pe saptamana trebuie sa folosesti si o masca hidratanta care sa-ti hraneasca pielea. In cazul in care aceasta nu face fata poti incepe sa o folosesti de doua ori pe saptamana pe perioada rece. Pentru pielea din jurul ochilor foloseste o crema pe baza de extract de castravete iar pentru buze tine la indemana un balsam de buze cu vitamina E. Evita baile lungi si apa fierbinte.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Februarie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.