Setari Cookie-uri

Cum sa obtii lucrurile pe care le vrei si de care ai nevoie in viata

Nu uita ce vrei si de ce ai nevoie. Este mai usor sa nu fii batuta la cap si sa mergi mai departe cand ai incredere in tine.

Uneori, dorintele si nevoile noastre pot afecta in mod direct alte persoane sau nevoile si dorintele lor pot fi in conflict cu ale noastre.

Iata cativa pasi simpli pentru a stabili limite si pentru a cere ceea ce iti doresti si ai nevoie in viata fara a parea egoista:

1. Cunoaste-ti pozitia

Cel mai important pas in stabilirea limitelor este sa iti cunosti pozitia - ceea ce iti doresti - si sa ramai concentrata asupra acesteia. Astfel, cand cineva incearca sa te convinga sa te razgandesti, poti spune pur si simplu ca asta iti doresti si absolut nimeni si nimic nu te vor face sa iti schimbi parerea.

Nu uita ce vrei si de ce ai nevoie. Imagineaza-ti ca mergi sa cumperi o masina si spui vanzatorului ca bugetul tau este de 10.000 de euro. Daca el iti raspunde "Avem un model mai nou cu scaune din piele si trapa la doar 13.000 de euro", raspunsul tau ar trebui sa fie "Bugetul meu este de 10.000 de euro".

Citește și:

Nu uita ce vrei si de ce ai nevoie. Este mai usor sa nu fii batuta la cap si sa mergi mai departe cand ai incredere in tine.

2. Comunica-ti pozitia

Comunicarea corecta a pozitiei tale este un pas la fel de important precum cunoasterea acesteia. Cand ceri unei persoane sa iti te ajute cu ceva anume sau sa iti accepte deciziile, ii ceri sa te faca fericita. Insa cand ii spui ceea ce vrei sau ai nevoie, tu esti cea care are toata puterea - tu te faci fericita.

Vizionare placuta


Kudika
4 Decembrie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.