Setari Cookie-uri

3 Pasi mici dar puternici pentru a atrage fericirea in viata ta (si a o pastra acolo o vesnicie)

Anumite actiuni si practici pot stimula productia de oxitocina in sange si in creier. Iata o lista simpla cu trei dintre cele mai importante: 

Unii numesc oxitocina "hormonul atasamentului" sau "molecula dragostei", atribuindu-i aproape puteri magice in crearea afectiunii, a increderii si a dragostei.

Aceste denumiri nu sunt deloc o exagerare a puterii pe care oxitocina o are asupra noastra. Ea faciliteaza comunicarea si sporeste dorinta de a trai, de a te conecta, de a fi atins, imbratisat si inteles. Productia si eliberarea oxitocinei stimuleaza empatia, generozitatea si chiar orgasmul.

foto interior si prima pagina: Miriama Taneckova Shutterstock

Anumite actiuni si practici pot stimula productia de oxitocina in sange si in creier. Iata o lista simpla cu trei dintre cele mai importante:

1. Fii prezenta

A fi prezenta este un cadou - pentru tine si pentru persoana din fata ta. Prezenta inseamna ca ochii, simturile, urechile si trupul tau sunt complet investiti in mmentul prezent. Prezenta inseamna ca gandurile, temerile si asteptarile tale nu ascund realitatea a ceea ce se intampla acum - a ceea ce se spune si se dezvaluie.

Citește și:

Cand comunici cu toata inima, nu doar ca te exprimi pe deplin, ci vei observa si lucruri pe care altfel nu le-ai fi bagat de seama. Prezenta te invata sa intarzii satisfacerea, sa scazi asteptarile tale, sa lasi fricile deoparte si sa fii acolo doar pentru a trai.

2. Ofera un cadou

Intr-o lume care ne invata sa salvam, sa strangem, sa luam, sa primim si sa pastram, a oferi a devenit un talent depasit.

Vrem sa primim... in timp ce daruirea s-a redus la dimensiunile minuscule ale unei practici rare salvate pentru ocazii obligatorii precum Craciunul sau aniversarile.

Ironia este ca actul de daruire ne ofera in realitate. Ne da bucuria de a face pe altcineva fericita.

3. Iubeste... insa iubeste cu adevarat

Toate filmele despre puterea de mentinere a dragoste reale ne invata ca atractia, intelegerea si legatura trebuie sa se intample in mod natural si chiar impotriva vointei noastre. Insa transformand dragostea intr-un sentiment spontan, ii pui automat o data de expirare - si una scurta. Pentru ca atunci cand magia sentimentului este uzata de consum, traind prin balalitatile vietii cotidiane, nu mai ramai cu nimic.

Citește și:

Dragostea, insa, poate fi prelungita si transformata. Dragostea nu vine si ramane acolo, in vata ta fara a face nimic. Dragostea este munca grea de a invata sa respecti, de a fi deschisa incat sa iti spui secretele, de a ierta, de a intelege persoana de langa tine. Dragostea inseamna sa vezi dincolo de aparente, sa accepti defecte, sa faci compromisuri. Dragostea inseamna sa cresti impreuna. Dragostea inseamna sa gasesti in fiecare dimineata lucruri noi de iubit la persoana de langa tine.

Vizionare placuta


Kudika
14 Ianuarie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.