Setari Cookie-uri

11 Lucruri fascinante pe care nu le stiai despre vise

Oamenii au incercat sa inteleaga visele inca de pe vremea lui Platon si Aristotel. Dar parerile sunt si acum impartite pe cauza motivului si a ceea ce visam si a semnificatiei din spatele viselor noastre.

Toata lumea viseaza - acesta este un lucru sigur. Pentru fiecare vis pe care il tii minte dupa ce te-ai trezit din somn, sunt multe altele pe care le-ai avut in timpul somnului si le-ai uitat.

foto interior si prima pagina: natalia_maroz, Shutterstock

Unele persoane au visuri fericite, altele au tulburari profunde, insa oricat de greu incercam, nu exista nimic care sa ne garanteze un somn fara vise.

Oamenii au incercat sa inteleaga visele inca de pe vremea lui Platon si Aristotel. Dar parerile sunt si acum impartite pe cauza motivului si a ceea ce visam si a semnificatiei din spatele viselor noastre.

Visele noastre sunt alcatuite din semnale vizuale si auditive.
Iata care sunt cele mai importante fapte despre visuri pe care multi dintre noi inca nu le stiu:

1. Niciuna dintre fetele din visele noastre nu este noua sau ciudata pentru noi. Le-am vazut deja, chiar daca s-ar putea sa nu le recunoastem. Creierul nostru nu poate inventa chipuri noi pentru visele noastre.

Citește și:

2. De asemenea, este posibil sa avem vise si in alb-negru, nu doar in culori.

3. Mintea noastra este mult mai activa in perioada somnului/ a viselor decat atunci cand suntem trezi. Acest lucru se intampla deoarece creierul nostru incearca sa inteleaga tot ceea ce a simtit sau a vazut in perioada de veghe.

4. Animalele viseaza si ele. A fost dovedit prin studii. Si visele lor se pot transforma in cosmaruri, asa ca ofera mai mult atentie animalelor de companie.

5. Cand visam foarte mult despre ceva anume, acest lucru poate indica faptul ca exista unele probleme chiar la suprafata constientului nostru si ca acestea trebuie abordate.

6. Majoritatea viselor sunt uitate imediat ce ne trezim. In ceea ce priveste visele pe care ni le amintim dupa ce ne-am trezit, incepem sa uitam detaliile lor pe masura ce ziua trece.

7. Paralizia in somn nu trebuie confundata cu visarea. Este incapacitatea de a te misca sau de a vorbi pentru o vreme dupa ce te-ai trezit. Ceea ce este si mai ciudat este ca esti constienta in timpul acestei experiente destul de ciudate.

Citește și:

8. Au fost multe cazuri in care oamenii au sustinut ca au prevazut ce se intampla cu ei in visele lor.

9. Visele sunt foarte utila daca esti artist sau o persoana foarte creativa deoarece iti reincarca imaginatia.

10. Cand barbatii viseaza, personajele din visele lor sunt in mare parte barbati. La femei lucrurile stau altfel - ponderea este 50-50.

11. Jumatate din visele pe care le avem au conotatii negative. Ele provoaca fie tristete, fie teama sau chiar furie.

Vizionare placuta


Kudika
22 Ianuarie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.