Kudika
20 Martie 2018

La vârsta de 21 de ani, Stephen Hawking a început să dezvolte simptome de scleroză laterală amiotrofică, o boală care, la acea vreme, medicii au crezut că îl va pune la pământ în doi ani și jumătate. 

Stephen Hawking are un mesaj minunat pentru oricine suferă de depresie.

5 Lectii de viata de la Buddha pentru a fi mai fericita in acest an

La vârsta de 21 de ani, Stephen Hawking a început să dezvolte simptome de scleroză laterală amiotrofică, o boală care, la acea vreme, medicii au crezut că îl va pune la pământ în doi ani și jumătate.

Marele geniu a fost o sursă de inspirație uriașă pentru persoanele cu dizabilitați - el a continuat să studieze, să învețe și să ofere o înțelepciune incredibilă restului lumii.

Hawking are și un mesaj minunat susținut în Londra, la Royal Institute, unde a vorbit despre depresie și problemele dificile ale vieții. El a declarat:

"Mesajul acestei prelegeri este că găurile negre nu sunt la fel de negre precum sunt pictate. Nu sunt închisori veșnice pe care noi le credem. Dintr-o gaură neagră pot ieși lucruri atât în exterior, cât și într-un alt univers. Așadar, dacă simți că ești într-o gaură neagră, nu renunța! Există o cale de ieșire."

Când a fost întrebat despre dizabilitățile sale și despre efectul pe care acestea îl au asupra perspectivei lor în viață, el a spus:

"Oricât de rea ar părea viață, există întotdeauna ceva ce poți face... și vei reuși. Acolo unde este viață este și speranță. Probabil că nu este vina ta pentru ce ți se întâmplă. Nu da vina pe nimeni și nici nu aștepta ca oamenilor din jurul tău să le fie milă de tine.

Trebuie să ai o atitudine pozitivă și trebuie să faci tot posibilul pentru a avea o viață frumoasă.

Eu sunt norocos. Știința este un domeniu foarte bun pentru persoanele cu dizabilitați pentru că se desfășoară, în principal, în minte. Desigur, cele mai multe tipuri de lucrări experimentale sunt probabil eliminate pentru majoritatea acestor persoane, însă munca teoretică este aproape ideală.

Problemele mele nu au fost un handicap semnificativ în domeniul meu - fizică teoretică. Chiar m-au ajutat într-un fel, protejându-mă de munca de predare și administrare pe care ar fi trebuit să o fac. Am reușit, totuși, să fac asta cu ajutorul soției mele, copiilor, colegilor, studenților.

Consider că oamenii, în general, sunt foarte pregătiți să ajute, trebuie doar să fie încurajați... să simtă că eforturile lor sunt valoroase."

Mai jos puteți urmări întreaga conferință a lui Stephen Hawking și nu uitați că... Acolo unde este viață este și speranță:

Pentru a putea urmari acest video te rugam sa accepti plasarea de cookie-uri de marketing. Accepta toate cookie-urile.

foto prima pagina: captura Youtube

7 Lectii de viata puternice invatate din Alchimistul

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: