Setari Cookie-uri

Video: Cum arată migrenele? Câteva persoane descoperă asta cu ajutorul realității virtuale

Am găsit recent un experiment destul de emoționant, în care câteva persoane experimentează pentru prima dată migrenele cu ajutorul realității virtuale. 

Aproape 20 de milioane de persoane din Statele Unite ale Americii suferă de migrene, informează HuffingtonPost. Această problemă de sănătate poate fi cu greu înțeleasă de persoanele care nu au avut niciodată o durere de cap.

"Nu este doar o durere de cap puțin mai gravă?" - întreabă o persoană.

Am găsit recent un experiment destul de emoționant, în care câteva persoane experimentează pentru prima dată migrenele cu ajutorul realității virtuale.

"Chiar și cu acest număr atât de mare de persoane care suferă de această problemă, migrenele sunt încă înțelese greșit - și asta deoarece cele care nu au avut niciodată o migrenă nu pot înțelege pe deplin cum este. De aceea am creat primul simulator de migrene din lume.... această inovație tehnologică permite să înțelegi mai bine cum este de fapt o migrenă." - apare pe site-ul Excendrin.

Citește și:

Migrenele se manifestă diferit (de la om la om). Deși, adesea, implică dureri severe, pot apărea și alte simptome neurologice, cum ar fi tulburări vizuale, greață, amețeli și sensibilitate extremă la sunet, lumina și atingere.

Pentru experimentul realizat de Excedrin, au fost replicate doar câteva simptome ale migrenelor: aura, dezorientare, lumini extrem de puternice, pete plutitoare și "viziune tunel".

În clip, prietenii și rudelor persoanelor care au migrene folosesc cască pentru realitate virtuală și încearcă să meargă în mod normal, în timp ce se confrunta cu acest atac al acestor simptome.

"Trebuie să mă opresc." - a spus un bărbat după ce a spus că este copleșit de experimentă. Mai târziu, el i-a spus prietenei sale care se confruntă cu această probleme "Îmi pare rău că nu te-am crezut."

Citește și:

foto interior si prima pagina: captura Youtube

Vizionare placuta


Kudika
11 Aprilie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.