Setari Cookie-uri

Ce spune sufletul nostru în tăcere. 4 Întrebări pe care le adresăm mereu

Întrebam oamenii pe care îi iubim, pe cei care contează pentru noi pe plan profesional și, la un nivel mai larg, îi întrebam pe cei pe care îi întâlnim întâmplător și pentru o perioadă scurtă de timp

Maya Angelou sugerează că există patru întrebări pe care ni le punem inconștient și în mod constant în relațiile cu oamenii din jurul nostru. Întrebăm oamenii pe care îi iubim, pe cei care contează pentru noi pe plan profesional și, la un nivel mai larg, îi întrebăm pe cei pe care îi întâlnim întâmplător și pentru o perioadă scurtă de timp: vecinul pe care îl vedem când ieșim din scara blocului, tânăra care ne servește cafeaua dimineața, casierul de la supermarket, femeia care stă la coadă la farmacie.

Cele patru întrebări sunt rar întâlnite cu cuvinte, așa cum la fel de rar sunt răspunse cu cuvinte.

Sunt aproape întotdeauna întrebări tăcute pentru sunt puse în mod inconștient.

Citește și:

Atunci când răspunsul tăcut la fiecare dintre cele patru întrebări tăcute este un "DA" definitiv, atenția din relație devine mai palpabilă și, la rândul ei, afecțiunea este simțită imediat.

Într-un context romantic, atunci când la întrebări nu există răspuns, persoana care pune aceste întrebări devine din ce în ce mai străină, mai retrasă, mai neliniștită și mai dramatică, simțindu-se deconectată de orice sentiment de comunitate.

Cele patru întrebări sunt:

1. Mă vezi?

2. Îți pasă că sunt aici?

3. Sunt suficientă pentru tine sau ai nevoie să fiu altfel?

4. Îmi pot da seama că sunt specială pentru tine prin modul în care te uiți la mine?

Fie că este vorba despre partenerul de cuplu, membrii familiei, prietenii dragi sau chiar persoanele necunoscute, atunci când cineva se simte bine în preajma ta este pentru simplul motiv că îi răspunzi afirmativ la fiecare întrebare din cele patru (destul de consecvent). Pentru că atunci când privești aceste persoane... îți faci timp să le privești și sufletul.

Citește și:

Unul dintre miile de motive pentru care oamenii iubesc atât de mult câinii? Câinii răspund la cele patru întrebări cu un mare "DA" tot timpul. Aceste animăluțe sunt întotdeauna prezente astfel încât calitatea lor de conectare este întotdeauna sporită.

Spre deosebire de ei, oamenii ies destul de des din momentul prezent, iar gândurile lor zboară în altă parte. Obiceiul de a nu fi prezent există în momente pe care noi le considerăm banale, însă sunt extrem de importante.

- partenerul de cuplu intră în dormitor înainte de culcare și tu abia îți scoți ochii din telefon;

- ieși la o întâlnire cu cel mai bun prieten al tău și îl îmbrățișezi doar din politețe, nu pentru că simți asta;

Citește și:

- îți ajuți colegul de echipă la un task important și când termini, îți strângi lucrurile și pleci fără să te uiți o clipă în ochii săi.

Cu toții facem asta. Nu trebuie să te simți vinovată.

Însă cum răspundem în mod constant acestor întrebări?

Arta de a fi prezent. Această parte incredibil de simplă a experienței umane se pierde în grabă modernă. Luând o singură secundă în plus este aproape o calitate ce poate modela starea de spirit mai bine după o zi dificilă, este secretul oamenilor pe care îi găsim atât de fermectatori. Nu poți răspunde celor patru întrebări dacă nu ești prezentă.

Dacă vrei să experimentezi ideea celor patru întrebări, îți recomand să încerci următorul exercițiu: pune o imagine cu cifra patru ca wallpaper pe telefon și laptop. Permite acestei cifre să fie un indiciu pentru a te ajuta să răspunzi la întrebări nu prin cuvinte, ci prin priviri și prezența reală.

Citește și:

Vizionare placuta


Cetățeană a Universului cu cosițe ombre moderne, reacționează pozitiv la tot ce înseamnă fashion, adoră pisicile și pinguinii și e una dintre cele mai zen persoane pe care le cunoaștem....

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.