Setari Cookie-uri

4 Răspunsuri politicoase care vor dezarma imediat oamenii răutăcioși sau negativiști

Unor persoane chiar le place foarte mult să nu fie de acord pentru niciun motiv și este greu să nu reacționezi. Însă trebuie să știi că răspunsul tău le dă puterea să te rănească și mai mult. 

Este aproape imposibil să rămâi calmă când cineva este brusc nervos sau nepoliticos în preajma ta pentru absolut niciun motiv. Chiar și atunci când facem greșeli, acceptăm să fim corectați și nu să ni se vorbească urât.

foto interior si prima pagina: re_bekka Shutterstock

Cuvintele pot răni mai mult decât o sabie. Sunt lucruri asupra cărora nu avem prea mult control. Unor persoane chiar le place foarte mult să nu fie de acord pentru niciun motiv și este greu să nu reacționezi. Însă trebuie să știi că răspunsul tău le dă puterea să te rănească și mai mult.

Așadar, psihologii spun că aceste 4 răspunsuri clare reușesc să dezarmeze instantaneu o persoană nepoliticoasă/ nervoasă/ răutăcioasă fără a fi nevoită să fii rea și neînțelegătoare la rândul tău. Amintește-ți, reacția ta definește cine ești.

Citește și:

Cele 4 răspunsuri sunt:

1. "Mulțumesc"

Chiar dacă acest răspuns pare să fie un gest cu adevărat de bază, el este foarte puternic. Fiind nepoliticos cu cineva care, la rândul său, este nepoliticos cu tine, te va aduce la același nivel cu acesta. Nu există nicio diferența între voi doi. Așadar, nu ar trebui să fii nepoliticoasă cu cineva care nu se poartă frumos cu tine. În schimb, mulțumește-i pentru ce a spus. Acest gest îl va lăsa fără puterea de a continua să te rănească. Când îi mulțumești, îi întorci critica într-un mod constructiv și îi arăți că nu te lași influențată de negativitatea sa. Fii mai bună decât această persoană.

2. "Ai dreptate"

Aceasta este cea mai rapidă și, de asemenea, cea mai decentă cale, de a face pe cineva să tacă. Este mai bine să îi spui că ești de acord cu el decât să te cerți cu acesta și să încerci să demonstrezi punctul tău de vedere. Oamenii cărora le place să fie nepoliticoși cu alții nu sunt deschiși altor perspective. Așadar, indiferent de ce spui sau faci, aceștia nu vor fi pregătiți să asculte și nici nu vor înceta să fie răutăcioși. Doar prefă-te că îi înțelegi punctul de vedere și mergi mai departe.

Citește și:

Să vorbești cu cineva care nu este dispus să te asculte este ca și cum ai vorbi cu un zid.

3. "Îmi rănești sentimentele"

Când cineva face o greșeală, încearcă să îi spui decât să îl lași să meargă în continuare pe acest drum. Oamenii ar trebui să știe că ceea ce fac (sau ce spun) poate avea efecte negative asupra emoțiilor altor persoane și că trebuie să își revizuiască comportamentul. În astfel de situații, este responsabilitatea ta să spui ce se întâmplă. În acest fel, acești oameni vor fi mai atenți când își vor alege cuvintele data viitoare când vor vorbi cu tine.

4. "Întotdeauna ai ceva negativ de spus, nu?"

Dacă vorbești cu o persoană care, în general, preferă să arunce cu negativitate în stânga și în dreapta, îi poți spune subtil că nu este în regulă ce face. Asigură-te că îi spui acest lucru cu un zâmbet pe față și ajut-o să înțeleagă că răspândește ura și emoții negative și că este timpul să aibă o privire mai pozitivă asupra lucrurilor data viitoare.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 Iunie 2018
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.