Setari Cookie-uri

Cinci moduri în care solitudinea te ajută să fii mai puternică

Solitudinea este mai degrabă un fel de a fi pe care îl alegem la un moment dat în mod conștient pentru o oră, o zi, o săptămână sau mai mult. Iată cinci moduri în care solitudinea te ajută să fii mai puternică.

Solitudinea nu înseamnă singurătate. Singurătatea este o stare sufletească în care ne simțim abandonați de toți ceilalți. Solitudinea este mai degrabă un fel de a fi pe care îl alegem la un moment dat în mod conștient pentru o oră, o zi, o săptămână sau mai mult. Iată cinci moduri în care solitudinea te ajută să fii mai puternică.

foto interior si prima pagina: frankie's, Shutterstock

1. Îți încurajează auto-introspecția

Solitudina îți oferă posibilitatea să îți asculți propria voce, să îți înțelegi alegerile și preferințele. Numai atunci când ești singură, îți poți articula propriile valori care să stea la baza deciziilor tale. Forțele exterioare nu te pot influența atunci când compasul tău interior este puternic și clar.

Citește și:

2. Îți îmbunătățește creativitatea

Artiștii valoroși au produs capodoperele lor în solitudine. Marile cărți pe care le-ai citit, filmele grozave pe care le urmărești și cântecele care îți plac sunt produsele unor minți creative care au folosit solitudinea în favoarea căutările lor artistice.Nu trebuie să fii un mare artist, dar poți deveni unul când îți permiți să îmbrățișezi solitudinea.

3. Te ajută să îți asumi responsabilitatea pentru deciziile tale

Când ești singură, nimeni nu îți poate dicta ce trebuie sau nu să faci.
Poți explora profunzimile sufletului tău și poți descoperi că ști capabilă de lucruri despre care nu ai știut niciodată că ai capacitatea de a le face. Este mult mai ușor să îți forțezi limitele pentru a învăța și a crește și chiar să-ți asumi riscuri atunci când nu există întreruperi din exterior.

Citește și:

4. Te ajută să îți stbilești prioritățile

În această lume aglomerată, poate deveni imposibil să îți gestionezi timpul. Viața ta poate deveni mecanică. Poți ajunge să reacționezi la situații fără a avea timp să planifici și să obții cele mai bune rezultate. Trăiești pe pilot autonom. Și chiar dacă devii, aparent, productivă pe termen lung acest mod de a fi poate sabota calitatea vieții tale.

De fapt, ai nevoie de solitudine pentru a-ți stabili prioritățile, a afla ce contează pentru tine și pentru a învăța să îți gestionezi timpul în funcție de tipul de viață pe care l-ai proiectat pentru tine.

5. Îți dezvoltă forța mentală.

Solitudine te forțează să gândești. Gândirea este ca un mușchi și cu cât o folosești mai mult, cu atât mai bun și mai puternic devine mușchiul. A deveni puternică din punct de vedere mental înseamnă să dezvolți capacitatea de a jongla cu idei și gânduri, de a le evalua și de a decide ce rezonează cu adevărul tău.

Citește și:

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.