Setari Cookie-uri

Ce trebuie sa stii despre semintele de psillyum? Cum se consuma?

Fermentarea fibrelor solubile din semintele de psyllium de catre bacteriile anaerobe din intestinul gros produce acizi grasi cu lant scurt (SCFA), care joaca un rol important in mentinerea sanatatii intestinale.

Semintele de psyllium sunt o sursa excelenta de fibre solubile si insolubile.

Fermentarea fibrelor solubile din semintele de psyllium de catre bacteriile anaerobe din intestinul gros produce acizi grasi cu lant scurt (SCFA), care joaca un rol important in mentinerea sanatatii intestinale.

foto interior si prima pagina: HandmadePictures Shutterstock

Mai multe studii au aratat ca aparitia unor boli inflamatorii intestinale (ca boala Crohn sau colita ulcerativa) sunt asociate cu productia insuficienta de SCFA. Unul dintre acesti acizi grasi cu lant scurt, acidul butiric, are o actiune anticancerigena la nivelul colonului si poate fi util in tratamentul colitei ulcerative.

Taratele si semintele de psyllium sunt folosite pe scara larga ca ingrediente in produsele destinate tratamentului constipatiei. Psylliumul este clasificat ca o fibra mucilaginoasa, datorita proprietatii sale de a forma un gel la contactul cu apa. Aceasta calitate a ei este data de rolul endospermei din semintele de psyllium, care are functia de a retine apa pentru a preveni uscarea semintelor.

Citește și:

Citeste continuarea pe Realitatea.net

Vizionare placuta


Kudika
4 Iulie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.