Setari Cookie-uri

8 Semne de avertizare că ai de-a face cu o persoană malefică

Am găsit pentru tine câteva semne de avertizare că ai de-a face cu o persoană malefică, cu suflet toxic. Dacă întâlnești aceste semne, alege să te îndepărtezi de persoana respectivă.

Toată lumea a auzit sau a văzut răul într-un fel sau altul... de la basmele pe care ni le citeau părinții când eram mici și până la știrile pe care le ascultam acum la radio.

Răul vine în multe forme și, adesea, este greu de recunoscut la prima vedere.

foto interior si prima pagina: MarinaP Shutterstock

Am găsit pentru tine câteva semne de avertizare că ai de-a face cu o persoană malefică, cu suflet toxic. Dacă întâlnești aceste semne, alege să te îndepărtezi de persoana respectivă.

1. Neagă realitatea

O persoană abuzivă se va contrazice foarte mult cu tine pe tema lucrurilor care sunt reale și a celor care nu sunt reale.

Pentru ea, acesta nu este un subiect care trebuie să fie dezbătut. Indiferent de câte fapte și dovezi le pui pe tavă, întotdeauna tu ești cea care greșește. Nimeni și nimic nu îi poate schimba părerea.

Citește și:

2. Încearcă să îți schimbe punctul de vedere

În momentul în care are de-a face cu ceva ce i-ar putea schimba punctul de vedere, va face tot posibilul să bulverseze realitatea. În acest fel, nu riscă să piardă.

Nu va admite niciodată o minciună, va păstra orice informație secret și vor folosi ignoranța în avantajul său.

3. Minte constant

Creează minciuni pentru a proteja modul în care o privești, însă și pentru a avea control asupra ta.

Nu poate spune o minciună fără a o înflori și mai tare. Câteodată va recunoaște minciuna, însă va explica cu alte miciuni de ce a mințit astfel încât să îți pară rău pentru ea.

4. Nu are nicio remușcare

Nu au nicio remușcare pentru greșelile făcute, minciunile spuse sau pentru oamenii pe care i-a făcut să sufere. Pentru o persoană rea, acești oameni sunt doar pioni.

Citește și:

5. Evită responsabilitatea

O persoană rea nu își asumă niciodată responsabilitatea pentru oamenii cărora le-a făcut rău sau pentru greșelile pe care le-a comis. În momentul în care începe să simtă vreo vină, face tot posibilul pentru a o redirecționa și a scăpa de ea.

6. Știe să manipuleze

O persoană cu suflet rău se descurcă extrem de bine când vine vorba de manipulare. Ea este întotdeauna cu 10 păși înaintea tuturor și știe cum să direcționeze atenția tuturor într-o altă direcție.

7. Joacă rolul de prieten

Dacă poate să te ajute, o face nu pentru că își dorește să te ajute, ci pentru că și ea are un beneficiu de pe urma acestei situații. În plus, cel mai probabil îți este alături doar în momentele foarte bune. Când lucrurile devin urâte, dispare.

Citește și:

Nu aștepta să primești ajutor din partea unei astfel de persoane.

8. Îți fură timpul

Este posibil să nu observi acest lucru la început, însă ar trebui să începi să urmărești cu atenție conversațiile pe care le ai cu această persoană. De obicei aceasta încearcă să îți distragă atenția astfel încât să pierzi timpul degeaba. Motivul? Are ceva de câștigat.

Vizionare placuta


Kudika
5 Iulie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.