Setari Cookie-uri

3 Lucruri pe care să le încerci înainte de a renunta la relația de cuplu

Dacă partenerul tău este problema, nu mai poți face nimic. Însă... dacă tu ești problema? Tu te poți schimba. 

Dacă partenerul tău este problema, nu mai poți face nimic. Însă... dacă tu ești problema? Tu te poți schimba.

foto interior si prima pagina: Emotions studio Shutterstock

Dragostea are nevoie de efort. Cu toate acestea, 80% din oameni cred în suflete pereche, în ideea că există o persoană perfectă în această lume care așteaptă să fie găsită. Cu toate acestea, iubirea de lungă durată nu este una ușoară, chiar și atunci când întâlnim persoana potrivită.

Cum știm când să renunțăm la o relație și când să luptăm pentru ea?

Înainte de toate, ar trebui să acceptăm realitatea că, deși relațiile au potențialul de a fi destul de dulci și de simple, deseori ele sunt foarte complicate. Când două persoane cu gânduri diferite, trecuturi și bagaje emoționale se întâlnesc, viitorul nu va fi probabil un drum neted în apusul soarelui. A te îndrăgosti este una dintre cele mai frumoase experiențe ale vieții, totuși avem tendința de a subestima nivelul de frică, anxietate, tristețe și chiar furie pe care le poate genera o relație.

Citește și:

Iată care sunt cele cinci lucruri de încercat înainte de a renunța la o relație:

1. Încearcă să scapi de rutină

În viața sentimentală, majoritatea persoanelor fac aceeași greșeală - partenerii încep să se controleze reciproc și să își limiteze viețile. Ei devin "noi" pierzând identitatea. Din doi indivizi separat ajung un întreg. Partenerii se pierd în detalii, încetează să își mai sprijine interesele diferite și trăsăturile de personalitate separate. Astfel intervine rutina și ei își pierd interesul.

Ce poți face: schimbă modul în care te afli în relația de cuplu. Evita să mai trăiești în pasivitate și preia inițiativa în fața partenerului, fără să aștepți ceva de la acesta. Găsește activități noi, lucruri noi de făcut împreună.

Citește și:

2. Reflectă asupra lucrurilor care v-au adus împreună

Nu ne alegem întotdeauna partenerii de cuplu din motive corecte. Uneori, îi alegem pentru că simțim că ne provoacă, că ne scot din zona de confort, că ne ajută să creștem și să ne extindem lumile. Alteori, îi alegem pentru că trăsăturile lor se potrivesc cu ale noastre.

Dacă atracția și emoția pe care le-ai simțit la început încep să se estompeze, nu înseamnă neapărat că ai ales persoana greșită. De aceea este foarte important să îți analizezi sentimentele de la începutul relației. Dacă ai fost cu adevărat îndrăgostită, este posibil să reînvii aceste sentimente. Poți căuta chiar și adevăratele motive pentru care lucrurile s-au transformat între voi.

Citește și:

3. Află dacă trecutul tău are efecte asupra prezentului

Adesea partenerii își fac o caricatură reciprocă; ei încep să își concentreze atenția asupra oricăror defecte pe care le are persoana din fața lor, exagerând punctele forte. În esență, încep să denatureze trăsăturile partenerului, uneori devenind mult prea critici față de caracteristicile pe care înainte le admirau sau le găseau amuzante.

De prea multe ori, îți vezi partenerul printr-un filtru defect care reflectă realitatea trecutului tău. Pentru a te ajuta să scapi de acest lucru, te poți gândi la toate momentele în care partenerul te-a ajutat, te-a provocat să ieși din zona de confort și să îți vezi punctele forte. Începe să te angajezi efectiv în acțiuni de iubire și să te bucuri încă o dată de momentele frumoase avute împreună.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 Octombrie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.