Setari Cookie-uri

Șase pași pentru a-ți calma emoțiile negative

Emoțiile negative sunt ca norii. Apar când ne așteptăm mai puțin. In funcție de felul în care ne raportăm la ele, acestea pot deveni din ce în ce mai rare sau, din contră mai dese. Iată ce poți face pentru a le mai permite să îți domine viața. 

Emoțiile negative sunt ca norii. Apar când ne așteptăm mai puțin. In funcție de felul în care ne raportăm la ele, acestea pot deveni din ce în ce mai rare sau, din contră mai dese. Iată ce poți face pentru a le mai permite să îți domine viața.

foto interior si prima pagina: Shutterstock

1. Acceptă-ți emoțiile.

Emoțiile cer să fie simțite. Multe dintre noi încercăm să evităm emoțiile negative sau intense, ignorându-le, dar singura modalitate de a pleca le elibera este recunoașterea și acceptarea faptului că există.

Nu uita că emoțiile tale dificile sunt un semnal de alarmă, un profesor care are un mesaj important. Ele încearcă să te ajute să vezi ceea ce se întâmplă în interiorul (și poate, în afara ta) înainte de apariția unei crize majore. A accepta cu înțelegere aceste emoții îți permite să observi aceste semne și să manifești mai multă înțelegere și compasiune față de sine.
O modalitate de a deveni mai conștientă de emoția pe care o simți este să observi unde este localizată în corpul tău fizic. O poți simți ca pe o durere de stomac sau tensiune musculară în umeri sau spate.

Citește și:

2. Denumește emoțiile

Chiar dacă, la un moment dat, te identifici cu emoția tale, nu ești această emoție. Este diferența dintre a spune "Sunt supărată" și "mă simt supărată". O versiune este legată de identitatea ta iar cealaltă este pur și simplu un sentiment trecător. Așadar, spune-i pe nume emoției tale - mânie, tristețe, frustrare și permite-ți să petreci timp în compania ei. Incet, încet va dispărea.

3. Nu uita că emoțiile sunt trecătoare

Atunci când conștientizezi că emoțiile sunt trecătoare, le experimentezi altfel, ca niște nori care trec pe cer. Menține această aitudine de observator și fă acte de bunătate și iubire față de propria persoană. Intreabă-te care este cel mai bun lucru pe care îl poți face în acel moment, cum te poți îngriji și care este nevoia ta?

Citește și:

4. Identifică originea emoțiilor tale

Descoperirea rădăcinii emoțiilor tale negative te va ajuta să înțelegi mai bine cu ce anume ce te confrunți. Vorbește cu tine și explorează ce s-a întâmplat și a provocat această emoție negativă. Poate te simți supărată sau neapreciată de un coleg, un prieten sau iubitul tău. Sapă adânc și vei ajunge la cauza primară. Intreabă-te ce anume te face să te simți în acest fel. Este ceva ce tu ai spus sau făcut sau altcineva?

5. Renunță la control

O alt pas important pentru a face față emoțiilor dificile este să te eliberezi de nevoia de a le controla sau de a le "repara" imediat. Poate crezi că te vei simți mult mai bine dacăle vei băga repede sub preș și vei scăpa de ele. Chiar dacă, pe moment este dificil să faci față unor emoții negative, conștientizarea și acceptarea lor are efecte benefice pe termen lung.

Citește și:

6. Meditează zilnic

Meditația este o modalitate eficientă și ușoară de a diminua stresul și a controla anxietatea. Chiar și o practică zilnică, de câteva minute, va avea un aspect pozitiv asupra vieții tale.

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.