Setari Cookie-uri

9 Bariere mentale ce stau în calea fericirii tale

De-a lungul vieții noastre ne atașăm de anumite lucruri și obiceiuri. Însă puține pot avea o valoare practică și pot fi relevante; restul sunt acolo doar pentru că ne-am intersectat cu ele și le-am "adoptat" în viața noastră fără a analiza importanța lor. 

Aplică aceste principii și schimbă-ți viața la 180 de grade

Te simți ușor tristă? Debusolată? Nefericită? Fără un drum clar?

De-a lungul vieții noastre ne atașăm de anumite lucruri și obiceiuri. Însă puține pot avea o valoare practică și pot fi relevante; restul sunt acolo doar pentru că ne-am intersectat cu ele și le-am "adoptat" în viața noastră fără a analiza importanța lor.

foto unsplash

Alege ceea ce contează cu adevărat pentru tine și, dacă este nevoie, învață să renunți la câteva lucruri/ obiceiuri pentru a fi cu adevărat fericită.

Iată care sunt cele 10 bariere mentale ce stau în calea fericirii tale:

1. Renunță la ideea "Fac mâine asta"

Cel mai dificil pas este să îndrăznești să ieși din zona de confort, să te oprești din ce îți atrage atenția și să te apuci de treabă. Trăiește în prezent, nu te obliga în mod inutil cu sarcini incomplete.

Citește și:

2. Scapă de gândurile anxioase

Procrastinarea duce la distrugere. Majoritatea momentelor anxioase nu se bazează pe dovezi, ele sunt formate din cauza gândurilor noastre. Oprește-te înainte de a fi nevoită să controlezi.

3. Scapă de furtunile din trecut

Cum? Foarte simplu - lasă-le să treacă. Fă-ți timp pentru a te vindeca, însă nu împiedica procesul prin reamintirea fiecărui detaliu sau prin crearea unor scenarii în mintea ta.

4. Scapă de amintirile neplăcute

Nu săpa în continuare în trecut. Încearcă să renunți la acesta și la amintirile dureroase (dar nu și la cele care ți-au adus fericirea). Fă din acest lucru un obicei - de fiecare dată când ai o amintire dureroasă, concentrează-te asupra unui lucru pozitiv din prezent.

Citește și:

5. Renunță la lucrurile de care nu mai ai nevoie

Organizarea și minimalismul schimbă atitudinea pe care o ai în viață. Datorită vibrațiilor pozitive, te simți mai bine și mai relaxată.

6. Scapă de oamenii negativiști

Nu ai nevoie de negativitate în jurul tău. Oamenii pesimiști, toxici sunt cei care te pot trage în spate, care te pot lua de pe drumul tău, care îți pot aduce anxietate, care te pot determina să nu mai crezi în visurile tale. Nu-i face asta sufletului tău.

7. Renunță la ideea că ești determinată de trecutul tău

Poți schimba în orice moment cine ești. Nu lăsa ca trecutul să îți definească prezentul sau chiar viitorul.

8. Renunță la obiceiurile contraproductive

Află care sunt lucrurile care opresc progresul tău și evită să le mai faci.

Citește și:

9. Nu te mai concentra pe timp

Ai nevoie de libertate, de spațiu. Nu lăsa ca timpul să ticăie non stop; fii prezentă în acest moment și bucură-te de ceea ce faci. Acest lucru te va ajuta să devii mai productivă și să apreciezi mai mult clipa pe care o trăiești.

Vizionare placuta


Kudika
29 Octombrie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.