Setari Cookie-uri

Cinci pași către succes

Ai început deja să îți faci planuri pentru anul următor? Și eu! Iată o strategie în cinci pași care să te ajute să ți le duci la îndeplinire cu succes. 

Ai început deja să îți faci planuri pentru anul următor? Și eu! Iată o strategie în cinci pași care să te ajute să ți le duci la îndeplinire cu succes.

foto interior si prima pagina: Irina Alexandrovna, Shutterstock

1. Investește mai multă energie în lucrurile care dau rezultate.

Majoritatea dintre noi obțin 80% din rezultate din doar 20% din munca pe care o facem. Aceasta înseamnă că 80% din restul activităților reprezintă mai mult sau mai puțin o pierdere de timp.

Analizează cantitatea de muncă pe care o faci și care este inutilă, vezi ce activități îți oferă cele mai mari rezultate și crează câte o listă cu fiecare. Elimină sau automatizează ceea ce reprezintă o pierdere de vreme și canalizează-ți energia asupra celorlalte activități.

Citește și:

2. Fă mai puțin

Majoritatea dintre noi cred că oamenii de succes fac multe lucruri tot timpul. Credem că au planificată fiecare secundă a zilei. Adevărul este că oamenii de succes se concentrează asupra activităților care îi inspiră. Nu fac ceva doar de dragul de a se simți productivi și de succes. Aceasta este o dorință a ego-ului.

Când sunt inspirați să facă ceva, oamenii de succes pot deveni obsedați de proiect, pot lucra toată ziua, toată noaptea și întreaga zi următoare.

3. Fă-ți un plan detaliat

Ai nevoie să știi ce dorești să obții pentru a știi unde să pui următorul pas.

Dacă ai o idee vagă despre ce înseamnă succesul pentru tine, nu vei știi încotro să te îndrepți, ce obiective să-ți trasezi, ce ai de făcut de îndată. Pe de altă parte, o idee clară despre succes te ajută să îți construiești un plan detaliat.

Citește și:

4. Găsește-ți mentori

Cea mai mare minciună pe care ne-o spunem este că nu avem nevoie de alți oameni. Credem că aceasta este independență. Dar nu este. Independența reală înseamnă că nu depinzi de alte persoane, chiar dacă știi că nimeni nu poate supraviețui fără alți oameni. Este o mare diferență.

Așadar alege-i cu grijă pe cei 5 oameni cu care te înconjori pentru că devii ca ei.

Înconjoară-te cu oameni care au mai mult succes decât tine. Găsește-ți un mentor sau un mastermind grup. Este o investiție de timp și de bani neprețuită.

5. Eliberează blocajele interioare

Indiferent ce faci, dacă ai blocaje interioare legate de succes, vei găsi modalități de a te auto-sabota. Îți vei atinge unele obiective iar în momentul în care te lovești de un obstacol interior vei reveni la obiceiurile distructive.

Citește și:

De aceea, înainte de a încerca să ajungi oriunde, trebuie să pătrunzi adânc în tine și găsești cantitatea de succes pe care crezi că o meriți.

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.