Setari Cookie-uri

Trei lucruri care te fac să bați pasul pe loc

Te înscrii la tot felul de cursuri de dezvoltare personală, citești cărți dar cu toate acestea nimic nu se schimbă. Cel mai probabil, în viața ta există trei lucruri care te fac să bați pasul pe loc. Iată care sunt acestea.

1. Traumele trecute

Majoritatea oamenilor cred că trauma este ceva care se întâmplă numai anumitor indivizi. Adevărul este că suntem cu toții traumatizați într-un fel sau altul.

Trauma este un aspect firesc al vieții. Se întâmplă de obicei atunci când ne lovim de circumstanțe copleșitoare sau nu știm cum să facem față unei situații. Iar a pretinde că nu există nu rezolvă problema, din contră.

Mintea ta subconștientă atrage circumstanțe asemănătoare pentru a-ți reaminti că ai lucruri care așteaptă să fie rezolvate.

Trauma emoțională este o energie blocată în sistemul nervos. Pentru a te desprinde de ea, trebuie să eliberezi această energie.

2. Mediul toxic

Să îți vindeci traumele din trecut nu este suficient dacă trăiești într-un mediu interior și exterior toxic.

Citește și:

Mediul toxic din exterior poate fi reprezentat de oameni toxici, un mediu de lucru toxic sau un stil de viață nesănătos. Cel interior constă în gânduri și credințe negative și chiar obiceiuri care te fac să îți risipești energia cu lucruri nesemnificative.

Pentru a te elibera de acesta, este nevoie ca mai întâi să îl conștientizezi. Următorul pas este să renunți la ceea ce nu îți servește, pas cu pas.

3. Credințele limitative

Majoritatea oamenilor nu își trăiesc adevăratul lor din cauza convingerilor limitative, pe care le creeză sau le întrețin singuri.

Trăiesc respecând aceste credințe atât de mult timp, își cartografiază realitatea conform acestora încât orice schimbare li se pare înfricoșătoare chiar dacă înseamnă o transformare în bine. Chiar și așa, majoritatea oamenilor aleg să trăiască în mizerie decât să-și schimbe credințele.

Citește și:

Pentru a renunța la convingerile tale limitative, este nevoie să le detectezi mai întâi. Ce fel de credințe împiedică viața ta să fie ușoară? Găsește-le și scrie-le.

Următorul pas este să identifici oameni care trăiesc diferit, să găsești exemple care contrazic convingerile tale limitative, ba chiar dovezi că ele nu sunt reale chiar în viața ta.

Continuați să cauți până când își schimbi perspectiva. Inlocuiește credințele limitative cu unele noi, care îți fac viața mai fericită.

foto main: Kumpol Vashiraaskorn, Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.