Setari Cookie-uri

4 Comportamente cu care ii indepartezi pe oameni (si cum sa le corectezi)

Comportamentul este oglinda in care toata lumea isi arata imaginea. Iata care sunt aceste comportamente nepotrivite cu care ajungi sa indepartezi oamenii din viata ta.

Te regasesti?

De-a lungul vietii noi toti manifestam unul sau mai multe comportamente cu care ajungem sa indepartam oamenii din jurul nostru. Este in natura umana si nu trebuie sa ne simtim rusinati. Simpla recunoastere ca ai unul dintre aceste comportamente este un pas catre eliminarea lor din viata ta.

Comportamentul este oglinda in care toata lumea isi arata imaginea. Iata care sunt aceste comportamente nepotrivite cu care ajungi sa indepartezi oamenii din viata ta.

1.Egoismul

Oamenii, prin natura lor, sunt creaturi intuitive si pot simti daca faci ceva cu intentie egoista. Doar pentru ca oamneii nu pot actiona intotdeauna bazandu-se de aceasta intuitie nu trebuie sa incerci sa profiti de ei.

Ce este de facut: invata cum sa traiesti frumos cu oamenii din jurul tau incercand sa oferi o parte din tine fara a astepta sa primesti ceva in schimb.

Citește și:

2. Orgoliul

Nimeni nu este atras de o persoana egoista. Vorbind despre tine este minunat, insa nu incerca sa faci fiecare situatie sociala doar despre tine.

Ce este de facut: este intotdeauna o idee buna sa lasi alti oameni in centrul atentiei si sa iei in considerare implicatiile deciziilor si actionilor pe care le ai asupra lor pentru a promova o relatie sanatoasa. Incearca sa comunici cu ei si, cel mai important, sa le intelegi nevoile.

Citește și:

3. Perfectionismul

Oamenii nu sunt perfecti. Ei sunt construiti pentru a trai o viata in care sa faca greseli si fix acest lucru ii face atat de deosebiti pentru ca au ocazia sa foloseasca aceste esecuri ca o experienta de invatare.

Ce este de facut: permite-ti putina libertate si recunoaste ca oamenii vor face greseli. Cautarea perfectiunii este nerealista, dar obiectivul excelentei in toate lucrurile poate oferi o viata implinita.

4. Cinismul

Unul dintre cele mai impovaratoare comportamente pe care oamenii tind sa le afiseze este cinismul.

Ce este de facut: Aminteste-ti sa oferi oamenilor beneficiul indoileii fara sa sari la concluzii. Gandirea pozitiva poate aduce noi moduri de a gandi si de a trai. Are chiar puterea de a iti transforma complet viata pentru ca atunci cand crezi in mai multe posibilitati permiti acestora posibilitatea de a fi create.

Citește și:

foto main pixabay.com

Vizionare placuta


Kudika
16 Aprilie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.