Setari Cookie-uri

Studiile arata ca oamenii care plang la filme sunt cei mai puternici emotional

Iata ce se intampla cu adevarat cand o persoana plange in timpul unui film si de ce este mai puternica:

Filme precum Hachi: A Dog's Tale, La vita e bella, Schindler's list sau The Notebook ne-au facut pe multi sa plangem cel putin o data. Cu toate acestea, o multime de oameni cred ca plansul in timul filmelor nu este altceva decat un semn de slabiciune.

Ei bine, cei de la BrightSide au aflat ca nu este adevarat. Potrivit unui studiu oamenii care plang la filme sunt mai empatici, stiu cum sa isi gestioneze mai bine emotiile si sunt mai puternici atunci cand se confrunta cu provocarile zilnice.

Iata ce se intampla cu adevarat cand o persoana plange in timpul unui film si de ce este mai puternica:

1. Stie ca povestea este fictiva, insa nu isi poate pastra sentimentele in interior.

Chiar daca stie ca filmul nu este real si povestea este una fictiva, nu isi ascunde lacrimile pentru ca vede o scena foarte emotionala.

2. Oxitocina este responsabila pentru lacrimile varsate

Citește și:

Oxitocina actioneaza ca un neurotransmitator si este responsabila pentru ceea ce inima ei simte cand urmareste o scena puternic emotionala. Acest hormon o ajuta sa fie mai empatica si sa aiba o atitudine mult mai receptiva fata de lume.

3. Nu se teme sa isi exprime emotiile

Nu doar ca nu ii este teama sa planga in timpul filmelor, dar nu ii este frica nici sa isi exprime adevaratele emotii in viata reala. Este suficient de curajoasa pentru a isi exprima sentimentele reale fara sa ii fie teama ca ar putea fi judecata sau criticata.

4. Puterea lacrimilor

Lacrimile au o putere vindecatoare. Plansul o ajuta sa se conecteze cu alti oameni, sa invede sa vada ca exista circumstante care pot afecta in mod pozitiv sau negativ mediul in care traieste.

5. Nu ii pasa de ce spun oamenii din jur

Cu totii am auzit ca "Barbatii nu plang.". Majoritatea baietilor invata de la o varsta frageda ca plansul in public il va face sa para slab. Ei bine, ar trebui sa invatam sa nu ne mai lasam influentati de cei din jurul nostru si sa nu lasam societatii sa ne dicteze cum trebuie sa fim.

Citește și:

sursa material: Brightside.com

foto prima pagina: aastock, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
13 Iunie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.