Setari Cookie-uri

Nu ai cum sa linistesti o furtuna… asa ca opreste-te din a mai incerca...

Ceea ce poti face este sa te calmezi pe tine. Furtuna va trece.

Cand trebuie sa te linistesti...

Probabil ai incercat tehnica respiratiei profunde si spui ca la tine nu a functionat. Ei bine, asta s-a intamplat pentru ca a lipsit o piesa cheie din aceasta tactica - si anume focusul. Concentrandu-te asupra respiratiei nu doar ca iti vei calma in mod natural corpul si mintea dar, in acelasi timp, vei reusi sa iti linistesti si gandurile ce alearga in mintea ta.

Cea mai simpla modalitate pentru focusare? Inspira profund pe nas si expira pe gura, numarand inapoi de la un numar foarte mare - de exemplu 1000 sau 10.000. Nu iti face griji ca ai putea gresi - daca gresesti, ia-o de la capat. Continua sa inspiri si sa expiri, sa nnumeri si sa te concentrezi asupra numerelor - in decurs de 60 de secunde, ar trebui sa iti reglezi ritmul inimii, iar respiratia va deveni mai profunda si mai relaxata, sufletul tau relaxandu-se complet.

Citește și:

Cand trebuie sa incepi ziua cu dreptul

Sunt dimineti in care simti ca esti deja coplesita de tot ce trebuie sa faci desi te-ai trezit de doar cateva minute? Daca vrei sa incepi dimineata cu dreptul si sa fii mai optimista si mai productiva, iata ce trebuie sa faci: schimba alarma obisnuita de la telefon (cine nu este stresat de acel beep-uit continuu?) cu un sunet calm si relaxant; poate chiar o melodie preferata... ceva care suna bine nu doar pentru urechile tale, ci si pentru sufletul tau.

Urmatorul pas este sa rostesti o mantra simpla, care sa se potriveasca cu ce ai de facut pentru ziua care abia incepe. Las mai jos cateva exemple pentru inspiratie:

- Fac tot ce pot si merg mai departe indiferent de cat de dificile sunt obstacolele care stau in calea mea.
- Acesta este visul meu si lupt pentru el.
- Sunt recunoscatoare pentru inca o zi minunata.
- Puterea este in mainile mele.
- Aleg sa fiu fericita in aceste momente.

Citește și:

De asemenea, pentru a iti schimba starea de spirit, incearca sa gasesti trei motive pentru care esti recunoscatoare - poate fi faptul ca esti in viata, ca ai un acoperis deasupra capului, ca o persoana draga ti-a trimis un mesaj dragut, ca partenerul de cuplu ti-a pregatit cafeaua.

foto main: brickrena, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
20 Iunie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.