Setari Cookie-uri

Chiar iti pasa ce cred altii despre tine? Sfaturi pentru a te simti mai bine

In momentele in care te simti nesigura nu reusesti sa observi sutele de oameni din jurul tau care te accepta pentru ceea ce esti. Tot ce observi sunt acei oameni putini care nu te accepta.

In ce fel teama de respingere iti controleaza viata? Cum ar fi viata ta daca nu te-ai gandi la ce spun oamenii despre tine?

Pentru a raspunde la aceste intrebari, trebuie sa intelegem ca majoritatea temerilor noastre este controlata de un singur lucru: pierderea.

Ne este teama sa ne pierdem tineretea.
Ne este teama sa ne pierdem statutul social.
Ne este teama sa ne pierdem stabilitatea financiara.
Ne este teama sa ne pierdem controlul.
Ne este teama sa ne pierdem confortul.
Ne este teama sa ne pierdem viata.

Ne este teama, de asemenea, poate chiar mai mult decat orice altceva, sa fim respinsi de ceilalt.

Cauti acceptare si aprobare de la oamenii din jur? Daca raspunsul este "Da", vreau sa stii ca nu esti singura. Aproape toata lumea cauta asa ceva.

Cautarea constanta a acceptarii si a aprobarii este o calatorie in cele din urma. Aceste lucruri pot fi gasite numai in tine, nu in oamenii din jur. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa fii mai sigura pe tine si sa nu te mai stresezi atat de mult pe ce spun oamenii din jurul tau:

Citește și:

1. Intelege ca frica in sine este adevaratul tau dusman.

Acorda o atentie deosebita emotiilor tale. Cum iti influenteaza frica modul in care reactionezi la oamenii din jurul tau.

2. Nu uita ca tu detii controlul asupra gandurilor tale

Cand te afli intr-o situatie in care te simti nelinistita, uita de ce nu vrei sa simti pentru o clipa. Incearca sa te concentrezi asupra momentului prezent si pe emotiile bune pe care trebuie sa le simti. Antreneaza-te sa traiesti chiar acum si chiar aici fara sa te gandesti la nimic altceva.

3. Scapa de nevoia de a avea intotdeauna dreptate

Iata o noua mantra pentru tine - repet-o de fiecare data cand te afli intr-o situatie dificila: "Aceasta este viata mea. Acestea sunt alegerile mele, greselile mele si lectiile mele. Nu am nimic de dovedit nimanui. Si atata timp cat nu fac rau oamenilor, nu trebuie sa imi fac griji pentru ce gandesc ei cu privire la mine."

Citește și:

foto main:

Vizionare placuta


Kudika
25 Iunie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.