Setari Cookie-uri

Există 4 lucruri pe care nu le poți recupera în viață

Atât de adevărat 

Există 4 lucruri pe care nu le mai poți recupera

1. Cuvântul după ce a fost rostit

Nu poți niciodată să iei înapoi cuvintele pe care le-ai spus. Este posibil să schimbi sensul unor lucruri mărturisite, însă niciodată nu vei putea lua înapoi cuvintele pe care le-ai spus. Acest lucru ne face să înțelegem cât de puternice pot fi vorbele noastre - pot fi distructive când vrem să rănim, pot fi neadevărate când vrem să ascundem adevărul, pot fi demoralizante când vrem să punem pe cineva la pământ. Însă pot fi și înălțătoare când vrem să ajutăm, pot fi pline de iubire când vrem să ne arătăm sentimentele, pot fi încurajatoare când vrem să vindecăm.

Citește și:

2. Trecutul pe care l-ai trăit

Nu, nu te poți întoarce în trecut și nici nu poți readuce trecutul în prezentul tău. Nimic nu mai poate fi schimbat. Nu te poți preface că unele lucruri nu s-au întâmplat. Nu poți nega ce ai făcut. Însă poți învăța, poți crește, te poți dezvolta din trecutul tău sau te poți condamna singură să îl repeți. Totul depinde doar de tine.

3. Ocazia după ce ai pierdut-o

Nu, nu poți recupera oportunitățile neglijate. Ușile sunt deschise pentru o anumită perioadă de timp, nu pentru întreaga viață... și se vor închide în cele din urmă dacă nu profiți de ele. Se vor închide fie în spatele tău, fie în fața ta.

4. Timpul pe care l-ai irosit

Nu poți recupera niciodată timpul pierdut. Te-ai întrebat vreodată de ce zilele par să treacă mai repede pe măsură ce îmbătrânim? Poate că vârsta ne învață să înțelegem cât de scurtă este viața și cât de mult timp pierdem făcând lucrurile nepotrivite.

Citește și:

Învață să fii mai atentă la tot ce te înconjoară - să fii atentă la ce spui, la trecutul pe care l-ai trăit, la timpul pe care îl ai în această lume și la toate oportunitățile care te înconjoară. Trezește-te în fiecare dimineață recunoscătoare pentru că mai ai o șansă la viață. Și profită de ziua care îți este oferită cadou.

foto main: Amanda Carden, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
22 August 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.