Setari Cookie-uri

5 Defecte care te fac mai ușor de iubit

... Și de ce avem mai multă încredere în oamenii care sunt dispuși să își arate imperfecțiunile.

Poate că ești de părere că oamenii te iubesc în ciuda defectelor tale, nu datorită lor. Dar unele dintre trăsăturile pe care tu le vezi ca fiind defecte te pot face mai atractivă decât crezi.

Care sunt acestea? Le-am găsit pe psychologytoday:

1. Te jenezi destul de ușor.

Unii oameni găsesc aceste semne atât de stânjenitoare încât recurg la intervenții chirugicale pentru a distruge nervii responsabili de înroșire și traspiratie. Însă momentele de jenă pot fi mega atrăgătoare pentru alte persoane.

Într-o serie de studii, participanții care au afișat semne mai vizibile de jenă în timp ce povesteau un moment au fost apreciați de observatori ca fiind mai cooperanți, de încredere și generoși, iar observatorii erau mai interesați să petreacă timp în preajma lor.

Citește și:

În loc să semnalizeze o slăbiciune sau lipsa abilităților sociale, jena pare să fie un semn al fidelității, încrederii și sincerității.

2. Îți deschizi prea des sufletul

Tendința de a spune ce se află în sufletul tău nu este un lucru rău când vine vorba de construirea unei noi relații și de aprofundarea celor existente. Un moment de vulnerabilitate, inconfortabil poate fi cel care reușește să dărâme pereți și ziduri și să permită dezvoltarea unei relații autentice.

Citește și:

3. Bârfele nevinovate

Împărtășirea bârfelor nevinovate cu alte persoane comunică, de fapt, că îți pasă de acestea și că ai încredere în ele, iar această activitate vă poate apropia.

Mare atenție, însă, pentru că între o bârfă simplă și nevinovată și una toxică este un pas destul de mic; nu îl depăși niciodată. Fă în continuare distincția dintre formele utile și distractive ale bârfelor micuțe.

4. Ești neîndemânatică

Într-un studiu realizat recent, cercetătorii au descoperit că participanților le plăcea o persoană neîndemânatică (exemplu: care se împiedică sau care își varsă cafeaua pe ea). Motivul este unul destul de simplu: oamenii au tendința de a umaniza alți oameni, în special pe cei care sunt superiori lor.

Citește și:

5. Ești extrem de sinceră

Prea multă sinceritate te poate pune în dificultate însă arată, de asemenea, oamenilor că pot avea încredere în tine (chiar dacă adevărul este dureros). Cercetările sugerează că persoanele care își exprimă sentimentele autentic, natural și onest, și nu spun ce vor alții să aud, tind să aibă relații mai satisfăcătoare și sunt mai fericite în general.

foto main:

Vizionare placuta


Kudika
14 Septembrie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.